Sport

2011.12.20. 07:28

A nap minden percében a fittségre koncentrál

Balatonalmádi, Veszprém - Gróf Brigitta öt világszervezet versenyein tíz világbajnoki címet szerzett. Ez egyedülálló, ám nyilvánvalóan sok kihívást már nem tartogatnak számára az európai erőfelmérők. Irány tehát Amerika!

Novothny Ottó

A fitneszvilágbajnok legutóbb az IBFA elnevezésű szövetség római világbajnokságán utasította maga mögé a mezőnyt. Pedig ez nem olyan könnyű, hiszen lehetetlen kiküszöbölni a személyes ítéletet, ugyanis a sorrendről zsűri dönt.

Gróf Brigitta azonban saját bevallása szerint az ébren töltött órák minden egyes percében arra koncentrál, hogy testét tökéletesen fitt állapotban tartsa. Úgy étkezik, gyakorol és ennek megfelelően él.

A Fitness Figure elnevezésű szakág versenyei a négy alapfordulat bemutatásával kezdődnek. Ekkor a pontozók minden oldalról alaposan körbenézik a résztvevőket. Ezt követi a kötelező pózok bemutatása, ami tulajdonképpen gyors testépítő vetélkedésnek felel meg. Elvárás az, hogy minden egyes mozdulat, izomfeszítés közben az előadó nőies maradjon. Nem beszélve a másfél perces szabadon választott gyakorlatról, ahol zenére kell erőelemekkel és táncos lépésekkel meggyőzni a bírákat. Ez Gróf Brigittának rendre remekül sikerül.

- Jövő tavasszal az Európa-bajnokságon az első három között kell végeznem - jelölte ki célját a tízszeres világbajnoknő. - Ez azt jelentené, hogy profi kártyát kapnék, ami feljogosít az amerikai indulásra. Ez komoly kihívás lenne, újabb motiváció, amiért érdemes lenne még jobban odafigyelni mindenre. Elsősorban persze az étkezésre, mert nem titok: évek óta folyamatosan diétázom.

Hajdú Sándor, a vébé első párja elmondta, hogy a tengerentúlon két nagyszabású eseményen lehet hírnevet és dicsőséget szerezni. Az egyik az Arnold Classic tavasszal, a másik az úgynevezett Olympia, melyet ősszel rendeznek.

- Ha az előbbin sikerül Briginek felállnia a dobogó valamelyik fokára, akkor az utóbbin is elindulhat. Ez lenne az igazán nagy lépés, amiben persze reménykedünk, hiszen biztos nem véletlen, hogy az összes szövetség igényeinek megfelel a párom alkata, izomzata és mozgása.

Gróf Brigitta a veszprémi Top Gymben sanyarítja a gépeket nap mint nap, de személyi edzéseket is szívesen vezet, ha van rá jelentkező. Ugyanakkor az amerikai szereplés meglehetősen drága mulatság, ezért a pár támogatókat is keres. Az bizonyos, hogy nem zsákbamacskát árulnak, melyről az évek óta elvert ellenfelek mesélhetnek részletesebben.

 

A világbajnok kedvence a halászlé

Gróf Brigitta 39 esztendős, 177 centiméter magas és 61 kilogramm súlyú. Kedvenc itala a Martini bianco, étele a halászlé. A Gladiátor című filmet nem tudja megunni, ugyanakkor Harrison Fordért rajong a filmszínészek közül a legjobban. Éppen tíz esztendeje áll rajthoz a fitnesz sportágban vetélkedőkön, előtte karatézott, aerobikozott és úszott is, de egyiket sem versenyszerűen űzte. Azt vallja magáról, hogy egészségmániás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!