Sport

2012.12.09. 20:38

Futsal: nyílt sisakos küzdelem az Újszeged-Veszprém meccsen

Szeged - Az utolsó pillanatig egyenlő ellenfélként harcolt a 1. FC Veszprém csapata a jelenlegi harmadik helyezett, Újszegedi TC otthonában, azonban végül 6:4-re kikapott.

Napló

Újszegedi TC-1.FC Veszprém

6:4 (4:2)

Szeged, 400 néző. V.: Viczián (Medovarszki, Benyovszki).

1. FC Veszprém: Kasza - Bényi, Tar, Leitold, Marosvölgyi. Csere: Sárdi (kapus), Pálfi, Finta, Hazuga, Vas, Gulyás, Weisz. Edző: Németh Gábor.

Gólszerzők: Koncz 3 (7., 12., 34. percben), Hegyesi (11.), Tóth (18.), Tombácz (40.), ill. Vas (4.), Marosvölgyi (9.), Finta 2 (29., 37.).

Már a 4. percben vezetést szerzett a Veszprém, Hazuga iramodott meg a jobb szélen, beadását Vas pöckölte a kapuba. A szegediek három perc elteltével tudtak egyenlíteni, Koncz volt eredményes. Nem sokat kellett várni az újabb gólra, hiszen a 9. percben Marosvölgyi egyéni akciója végén nagy erővel bombázott a rövid felső sarokba, 1:2. A Szeged sem hagyta annyiban a dolgot, újabb két perc után Hegyesi, aztán megint Koncz talált a bakonyi kapuba. A félidő hajrájában pedig Tóth növelte kettőre az előnyt.

Szünet után mindkét fél nagy erőket mozgósított, kiegyenlített csata zajlott, egyik helyzet követte a másikat, mígnem Pálfi robogott a jobb oldalon, remek beadását Finta becsúszva juttatta a hálóba, 4:3. A Veszprém nagy nyomás alá helyezte a Tisza-partiakat, ám egy kontra végén a szegedi Koncz újra betalált, 5:3.

A vendégek nem adták fel, szép egyéni megoldás után, Finta két embert kicselezve a rövid felsőbe vágta a labdát, 5:4. Az utolsó percek nagy izgalmakat hoztak, a Veszprém lehozta a kapusát, majd Hazuga próbálkozását Tombácz megfogta, s a saját gólvonaláról a veszprémi kapuba rúgta a labdát, 6:4.

A 1. FC Veszprém jobb helyzetkihasználással, nagyobb koncentrációval pontot szerezhetett volna.

A következő mérkőzését a veszprémiek rendhagyó módon december 14-én, pénteken játsszák, amikor a szombathelyi Haladást fogadják 18.30 órától a Március 15. úti sportcsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!