Sport

2013.03.13. 15:37

NB II: Bőven van mit javítani

Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban eddig párhuzamosan szerepelt a két Veszprém megyei alakulat. Az első fordulóban mindkettő győzött, a másodikban viszont nulla pontot szereztek.

Novothny Ottó

A hétvégén hazai pályán gyarapíthatja pontjai számát a Veszprém FC. Kimondottan nehéz ellenfél vár Nagy Tamás tanítványaira: a Gyirmót évek óta a bajnoki címért hajt. - Ki kell jelentenem, hogy nem osztják egyenlően a lapokat - kezdte a veszprémiek mestere. - Ez azt jelenti, hogy a győriek korábban talán még soha nem álltak fel olyan erős csapattal, mint ellenünk. A minőségi házigazdák ellen több hibát is elkövettünk, ez  pedig a vesztünket okozta. Egyértelműen felőrölt bennünket a jobb csapat.

- A Gyirmót ellen sem lesz könnyű begyűjteni a három pontot.

- Abból a szempontból érdekes a helyzet, hogy az elején kapjuk a jó együtteseket, így én képet kapok a mezőny erősségéről. Ugyanakkor nekünk nem szabad nézni, hogy mennyire jó a riválisunk. Mi egyet tehetünk: óriási akarattal és fegyelmezetten kell játszanunk, mindenkinek százszázalékos teljesítményt kell nyújtania. Másképp biztos, hogy nem tudunk nyerni.

 

A megyeszékhely másodosztályú labdarúgócsapatára (piros mezben Thiago) kimondottan kemény ellenfél vár a következő fordulóban (Fotó: Orosz Péter)

- Két alapember visszatérhet.

- Molnár Z. és Tóth eltiltása lejárt, velük valóban számolhatok. Így a kezdőcsapattal nincs is gondom. Sokkal inkább az a probléma, ha bele kell nyúlnom a meccsbe, akkor a cseréink nem mindig jelentenek erősítést. Ezzel együtt szombaton a győzelemre fogunk játszani. Az FC Ajka tizenhat fordulós veretlenségének volt kénytelen búcsút mondani. Ezek után a zalaegerszegi kirándulás sem tűnik sétagaloppnak. 

- Két csalódott csapat fog összecsapni - jelentette ki Németh Zoltán, az ajkaiak szakvezetője. - Mindketten vereségből lépünk majd ugyanis pályára. Ráadásul mindkét alakulatból két-két embert is kiállítottak legutóbb. Nálunk Major és Nagy, remélem, csak egy-egy meccses eltiltást kap, Szabó viszont ennél többre számíthat.

- Hazai pályán emlékezetes mérkőzésen győzték le a zalaiakat.

- Izgalmas, kiélezett találkozó volt. Hasonlóra számítok most   is,  pedig  abból a szándékunkból nem engedünk, hogy minden mérkőzésen győzni akarunk. 

- Az időjárás-előrejelzések szerint  előfordulhat, hogy ismét télies meccsük lesz.

- Azt hiszem, éppen a legutóbbi meccsen is kaptunk leckét abból, hogy nem szabad foglalkoznunk a külső körülményekkel. Mi csak magunkban bízhattunk eddig is, és ezután is így lesz. Úgy kell játszanunk, ahogy a legutóbbi alkalmat kivéve eddig tettük, és akkor elérhetjük kitűzött célunkat. 




Összességében a megyeiek mérlege jobb

A Zalaegerszeg a mezőny újonca, így az előző bajnokságban nem is küzdött az ajkaiak ellen. Tavaly - a már említett meccsen - Subicz és Sowunmi góljaival a hazaiak nyertek. Utóbbi egyébként a héten lázas volt, a játéka kétséges.A Veszprém FC és a Gyirmót az előző pontvadászatban kiegyenlített csatát vívott egymással, mindkét meccs 2:1-es hazai sikert hozott. A megyeszékhelyen Novothny és Molnár Z., idegenben Thiago volt eredményes a VFC-ből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!