Sport

2013.04.08. 12:08

Behódoltak a halasiak is a Barabás KC-nak

Győzelemmel kezdte a bajnoki rájátszást a Barabás KC a női kézilabda NB I-ben. A bakonyiak egy olyan riválist fektettek két vállra, akit korábban még sohasem sikerült legyőzniük.

Horváth Gábor

Barabás-Kiskunhalas 28:25 (13:11)

Veszprém, 250 néző. V.: Hargitai, Markó.

Veszprém: Pásztor - Hosszu 3, Tóth G. 2, Schatzl 8 (2), Takács B. 3, Tóth E. 3, Pelczéder. Csere: Vígh (kapus), Kokas, Palotás, Gulyás 1, Bárány 3, Planéta 5 (1). Edző: Róth Kálmán.

Kiskunhalas: Pethő - Sterbik 1, Szamoránsky A. 2, Drávai 1, Valovics 1, Barna 7, Varga D. 2 (1). Csere: Lengyel (kapus), Takács, Borkowska 1, Fauszt 5 (1), Tápai A. 2, Földes 3. Edző: Vlagyimir Golovin.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 43, ill. 42.

A bajnokság 5-8. helyéért zajló rájátszás első körében a Kiskunhalast fogadta a Veszprém, amely korábban még egyszer sem tudta legyőzni riválisát.

A Veszprém Barabás KC játékosai sokáig ünnepelték sikerüket (Fotó: Orosz Péter)

Kapkodva, sok hibával kezdtek a csapatok és a vendégek jutottak előnyhöz (9. perc: 2:4). A Barabás határozott védekezéssel igyekezett felzárkózni. A 21. percben siker koronázta a hazai próbálkozásokat, a vendéglátók  egyenlítettek, majd gyorsan a vezetést is átvették. Pásztor jól védett, Bárány fontos gólokat szerzett. A közönség a folytatásban is elszánt, lendületes Barabást láthatott a pályán, miközben a Kiskunhalas teljesítménye visszaesett. A félidő közepéig azonban a hazaiak nem tudták kihasználni ellenfelük hibáit, utána viszont  Schatzl vezetésével  elkezdett nőni a két együttes közötti különbség, 43. perc: 19:15. A vendégek nem adták fel a harcot, megrázták magukat és visszajöttek egyetlen találatra, 50. perc: 20:19. Izgalmas hajrára volt kilátás.

Hosszu és Planéta volt eredményes, ismét meglépett a Barabás, de a halasiak az 55. percben egyenlítettek, 24:24. Az utolsó percekben aztán megint a hazaiak bizonyultak jobbnak és megérdemelten gyűjtötték be mindkét pontot.

Róth Kálmán: - Taktikus, jó játékot nyújtottunk és örülünk, hogy végre le tudtuk győzni a Kiskunhalast.

Vlagyimir Golovin: - A szívünk a helyén volt, az eszünk nem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!