Sport

2013.11.07. 12:50

A siker útján a Pápa

Pápa - Az első osztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában ismét hazai környezetben lép pályára a Lombard Pápa együttese szombaton 16 órától. Tóth Bálint tanítványai a paksiak ellen folytathatják a pontjaik gyarapítását.

Napló sport

Anélkül, hogy bármit is elkiabálnánk, úgy tűnik, a pápai labdarúgók kezdenek visszatalálni a szezon elejei formájukhoz és eredményességükhöz. A fordulópontnak a debreceni mérkőzés hajrájában bemutatott bravúros feltámadás bizonyult, amivel egy hosszúra nyúló pechszériát sikerült lezárnia a Lombardnak.

Ezt követte a továbbjutás a Magyar Kupában, majd pedig a Kecskemét legyőzése jó játékkal, így a bajnokság feléhez közelítve a sárga-feketék jelenleg a mezőny közepén, 17 ponttal a tabella 8. helyén állnak. Ugyan az élboly már eltávolodni látszik, de egy újabb győzelemmel a bakonyaljaiak megerősíthetnék stabil, erős középcsapat pozíciójukat.

Szombat délután erre minden esélyük meglesz az idényt remekül kezdő, viszont mostanra teljesen kipukkadó Paks ellen. A Tolna megyeiek Horváth Ferenc vezetőedző irányításával igyekeznek támadófocit játszani, ám a legutóbbi öt bajnokijukon mindössze kettő pontot szereztek, ráadásul a 2013/2014-es kiírásban eddig csupán egyszer nyertek idegenben.

Hasonló pápai gólörömből szeretnének minél többet látni a szurkolók a szombati mérkőzésen (Fotó: Penovác Károly)

 

Az előjelek alapján elmondható: egyértelműen a Lombard Pápa számít a várhatóan nyíltsisakos futballt hozó, izgalmasnak ígérkező találkozó esélyesének.

- Én azért nem jelenteném ki azt, hogy egyértelműen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. A Paksot is jó csapatnak tartom, nem véletlenül kezdték olyan jól a bajnokságot. Igaz, most ők is belekerültek egy rossz szériába, és reméljük, a hétvégén még abban is maradnak - nyilatkozta egy mosoly kíséretében Orosz Márk, a pápaiak egyik legveszélyesebb támadója. Mint mondta, szombat délután fontos lesz, hogy az előző, Kecskemét ellen sikerrel megvívott meccshez hasonlóan ismét képes legyen a saját játékát megvalósítani és a mérkőzést uralni a csapat. Látványos meccset várok, hiszen ne felejtsük el, a Paksnak is erős a támadósora. Az pedig nem lehet kérdés, hogy mindenféleképpen itthon akarjuk tartani a három pontot, és szeretnénk újfent jó játékkal szórakoztatni a közönséget. Az utóbbi időben szerencsére eredményesen szerepeltünk, de semmiképpen sem szabad elkényelmesednünk, kizárólag maximális koncentrációval szabad futballoznunk fogalmazott a 24 esztendős labdarúgó.

Orosz Márk hozzáfűzte, remekül érzi magát Pápán, a játék is egyre jobban megy neki, de több gólt vár magától, szeretné minél több találattal segíteni a Lombardot. 

Rossz az egymás elleni mérleg

Az NB I-ben eddig összesen nyolc mérkőzést játszott egymással a Lombard Pápa és a Paks csapata. A bakonyaljaiak kétszer, míg a Tolna megyeiek háromszor győztek, emellett három találkozó döntetlenre végződött. A Perutz Stadionban kétszer nyert 1-0-ra a Lombard, egyszer gólnélküli döntetlen született, egy alkalommal pedig a vendég zöld-fehérek diadalmaskodtak 2-1-re. Érdekesség, hogy az előző szezonban a pápaiak nem tudták bevenni a Paks kapuját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!