Sport

2014.07.15. 12:50

Hatvanadik születésnapot ünnepeltek

Gyulafirátót - Remekül sikerült a Gyulafirátót SE által szervezett egészség- és családi nap, amelyet összekötöttek az egyesület megalapításának hatvanadik évfordulójával.

Horváth Gábor

Idén hatvanéves a gyulafirátóti sportegyesület, amelyet annak idején Gyulafirátót SK néven alapítottak.

A születésnapot nagyszabású program keretében ünnepelték a településen. A neves alkalmat összekötötték a hagyományos egészség- és családi nappal, így a szép számmal megjelenő résztvevők számos szórakoztató program (a gyerekeknek például ugrálóvár, arcfestés és lufihajtogatás egyaránt a rendelkezésére állt) közül választhattak az egészséges életmódot népszerűsítő eseményen. Ami a sportot illeti, a 60. jubileum alkalmával fiatalok és idősebbek, férfiak és hölgyek egyaránt futballmezt húztak és pályára léptek.

Délelőtt utánpótlástornát rendeztek, amelyen 12 együttes vett részt. A remekül sikerült viadalon elsősorban a részvétel számított, s ennek megfelelően minden résztvevő aranyérmet kapott.

Meglepték az alapítókat, balról: Kirkeszner Kálmán, Epinger Kálmán, Hock József és Hock László a legfiatalabb gyulafirátóti labdarúgó-generáció képviselőitől vehetett át ajándékcsomagot (Fotó: Zwicker Tamás)

A délutáni öregfiúktornán az MHK együttese szerepelt a legjobban, megelőzve a Birtalan Klímát, a RAC 1990, valamint a Csipket csapatait. Az ünnepség keretein belül tartották meg a szintén hagyományosnak számító utcafoci-bajnokságot. Az idén 19. alkalommal megrendezett viadalon helyi utcák csapatai mérik össze tudásukat, a mezőny ezúttal kiegészült a Gyulafirátót ifivel. Ők végeztek a harmadik helyen, a második a Szőlőhegyi utca lett, a tornát az Alsóújsor utca alakulata nyerte.

Az esemény szervezői szép gesztust gyakorolva meghívtak négy egykori klubalapítót. Kirkeszner Kálmán, Epinger Kálmán, Hock László és Hock József a legfiatalabb korosztály, az U 7-es képviselőitől vehetett át ajándékot.

Ők voltak a gyulafirátóti labdarúgás első igazolt játékosai. Emlékeiket felelevenítve elmondták, hogy a csapat első idényében negyedik helyezést szerzett a bajnokságban.

A Gyulafirátót SE, amelyet a szurkolók csak RAC-ként biztatnak, jelenleg, 2009 óta a megyei első osztályban szerepel. A klub korábban többször ingázott a megye II és az el-ső liga között. Előbbi pontvadászatban 1995-ben szerzett bajnoki címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!