Sport

2015.07.22. 14:45

Részt vehet a Veszprém klubvilágbajnokságon

Veszprém - Soha még magyar együttes nem szerepelt a kézilabdázók klub világbajnokságán. Az idén szeptemberben viszont Carlos Ortega csapata ott lehet a rangos eseményen.

B. Virág Rita

A veszprémiek azzal vívták ki a részvételi jogot, hogy az előző szezon végén Bajnokok Ligája döntőt játszottak.

A klub világbajnokságon, amit Super Globenak is neveznek, összesen nyolc csapat vehet részt: két európai, két ázsiai, egy afrikai, egy alakulat érkezik az amerikai kontinensről, egy pedig óceánia térségéből, valamint ott lehet még a címvédő is.

Eszerint a tavalyi győztes, Barcelonán kívül a legjobb európai együttes a Veszprémé, de meghívót kapott még az EHF Kupa győztes Füchse Berlin is. Ázsiából a tavalyi finalista, a katari Al Sadd, valamint a kontinens bajnoka, a szintén katari Lekwiya SC nevezett.

A tunéziai Club Africain, az ausztrál Sydney University, és a brazil Taubaté lesz még a nívós eseményen.

A Super Globe-t szeptembe 7. és 10. között bonyolítják le. A nyolc együttes egyenes kiesés rendszerben játszik, ami azt jelenti, az első napon a negyeddöntőket, a másodikon az elődöntőket tartják meg. A szünnapot követően a helyosztókkal, a bronzmeccsel és a fináléval zárul a torna.

Fontos megjegyezni, magyar csapat a klubok nem hivatalos világbajnokságán még sosem vett részt, viszont magyar, sőt egykori veszprémi játékos már igen, többek között Carlos Perez, vagy Fazekas Nándor is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!