Sport

2017.01.26. 09:59

Különleges sportvetélkedő a Györgyiben

Fantasztikus hangulatú, izgalmas megyei döntőnek adott otthont a Györgyi Dénes Általános iskola tornaterme.

Horváth Gábor

A balatonalmádi intézményben rendezték meg a diákolimpia programjához tartozó játékos sportvetélkedő Veszprém megyei döntőjét.

A játékos kifejezés itt kicsit csalóka, hiszen valóban ügyességi feladatok végrehajtásáról van szó, de a viadal nehézségi foka és a tétje is komoly.

A verseny - amely hat plusz egy feladatból (a hetedik eredményét akkor számítják bele, ha holtverseny alakul ki) állt - kemény felkészülést és összehangolt munkát igényel.

Az indulóknak különféle akadálypályákat kell teljesíteniük, valamikor egyénileg, máskor párban kell helytállni. Érdekesség, hogy a csapatokat különböző korosztályokba tartozó lányok és fiúk alkotják.

A fiataloknak trükkös ügyességi feladatokat, akadálypályákat kellet minél gyorsabban teljesíteniük

Az I-II. korcsoportos megmérettetésen két-két leány és fiú 2008-ban, vagy utána született, ketten-ketten 2007-ben, a legidősebb vegyesnégyes pedig 2006-ban.

Az indulókat fantasztikus hangulat fogadta a Györgyi iskola tornatermében. Természetesen a leghangosabb biztatás a hazaiaknak szólt, ők második helyen végeztek. A legjobban a Csopaki Református iskola diákjai szerepeltek, a harmadik helyen a Herend csapata, a negyediken a várpalotai Nepomuki iskola végzett. Az első két helyezett jutott be az országos elődöntőbe, amelyet február 3-án rendeznek Szombathelyen. Onnan egy csapat kerül országos fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!