Fontos találkozó jön

2019.09.14. 07:00

A BKSE a jó formában lévő Dabas otthonában játszik

Két fontos siker után várja a következő megmérettetést a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben. A Csoknyai-csapat ma idegenben szerepel, Dabason vendégeskedik.

Horváth Gábor

Andó Arián jól védett a múlt heti mérkőzésen, a megfelelő kapusteljesítményre most is nagy szüksége leszaFürednek Fotó: Nagy Lajos/Napló

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A balatonfüredi kézilabdázók, a Telekom Veszprém otthonában elszenvedett papírforma vereséget követően, egymás után két kétgólos sikert arattak. A budakalászi, majd a Gyöngyös elleni hazai mérkőzés abban hasonlított egymásra, hogy a BKSE mindkét alkalommal dominált. Tény, a vetélytársak nagy küzdelemre késztették a Balaton-parti csapatot, amely viszont megmutatta, hogy még szezon eleji formában is tudja kontrollálni a saját hibáiból adódó hullámvölgyeket, illetve az ellenfél felzárkózási próbálkozásait.

– Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a Gyöngyös elleni találkozó. Hiába vezettünk magabiztosan, ellenfelünk egy pillanatig sem adta fel és végül izgalmas, közönségszórakoztató meccset játszottunk. Összesen tizenhét technikai hibát vétettünk, ami azért sok. Ami pozitívum: jól védekeztünk, Andó remekül teljesített a kapuban, és támadásban is akadtak szép dolgaink, például a kontrák, amelyeknél Bóka és Pedro volt a főszereplő – összegzett Csoknyai István.

A Balatonfüredi KSE ma a Dabas otthonában lép pályára, a szakember nehéz meccsre számít, tekintve, hogy a dabasiak szintén jó sorozatban vannak.

Andó Arián jól védett a múlt heti mérkőzésen, a megfelelő kapusteljesítményre most is nagy szüksége lesz a Fürednek Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Kiélezett, kemény csatára számítok. A Dabas egységes, összeszokott együttes, amely még erősödött is tavaly óta. Mi igyekszünk tanulni a hibáinkból, és azt gondolom, mindenki azon lesz, hogy még jobb teljesítményt nyújtson – jelentette ki Csoknyai István, kiemelve: fontos lenne nyerni, hiszen a folytatásban két hazai találkozó következik, s ha ezt a három bajnokit sikerrel abszolválja a csapat, nyugodtan mondhatják, hogy remekül sikerült az idényrajt.

A balatonfüredieknél többen is bajlódnak kisebb sérüléssel, de valószínűleg mindenkit tudja majd vállalni a játékot. A BKSE az ötödik, a Dabasi KC VSE a negyedik helyről várja az összecsapást, mindkét gárda négy egységgel rendelkezik. A Füred ­meccseit már említettük, a dabasiak szintén veszprémi vereséggel kezdték az idényt, majd tíz góllal győzték le otthon a Mezőkövesdet, aztán hárommal nyertek Orosházán.

A mai találkozó 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában