Forma-1

2020.02.14. 14:30

Bemutatták az új Mercedest is

Internetes oldalán és közösségi médiacsatornáin mutatta be pénteken a W11-es kódjelzésű idei Forma-1-es versenyautóját a világbajnoki címvédő istálló.

Ineos Chairman Jim Ratcliffe (R) and Mercedes AMG Petronas F1 Team's team principal Toto Wolff react during a media event to reveal the team's new livery for the upcoming 2020 season, at the Royal Automobile Club in London on February 10, 2020. - Mercedes Formula 1 boss Toto Wolff said on Monday that his team's tie-up with Lewis Hamilton is the "obvious pairing", with the future of the six-time world champion still unclear on the eve of the new season. "It is the obvious pairing going forward," said Wolff as Mercedes unveiled a five-year partnership with Jim Ratcliffe's chemicals company Ineos in London. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tolga Akmen

A versenygép pénteken meg is teszi az első tesztkilométereket Silverstone-ban, a teljes mezőny számára az első hivatalos teszt pedig jövő szerdán kezdődik Barcelonában.

„Természetesen egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy hogyan állunk a többiekhez képest”

- jelentette ki a címvédő és hatszoros világbajnok brit Lewis Hamilton, hozzátéve, hogy télen minden eddiginél jobb felkészülési időszakot teljesített.

„Fizikailag és mentálisan úgy érzem, hogy még magasabb szinten vagyok, mint tavaly ilyenkor”

- mondta a 35 éves versenyző, aki

ha az idén megnyeri pályafutása hetedik vb-címét, akkor beállítja a legendás német Michael Schumacher rekordját.

A stuttgarti autógyár F1-es csapata szintén a hetedik vb-címét nyerheti, méghozzá sorozatban, 2014 óta ugyanis megszakítás nélkül a Mercedes diadalmaskodott a konstruktőrök pontversenyében.

„Jelenleg három istálló autói lehetnek képesek a futamgyőzelemre, és ha minden megfelelően alakul, akkor a vb-címre”

- nyilatkozta még az év elején Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Az osztrák szakember a Mercedes mellett a Ferrarit és a Red Bullt sorolta még a végső diadalra is esélyes csapatok közé.

Az idei Forma-1-es szezon március 15-én, Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

Forrás: MTI

Borítókép: Jim Ratcliffe (j) és Toto Wolff méregeti az új verdát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában