Sport

2016.10.03. 18:18

Derbi helyett kiütés

Veszprém – Micsoda meglepetés! Mint bajnok az újoncot, úgy oktatta a Veszprém a Berettyóújfalut a futsal élvonalban hétfőn.

Horváth Gábor

1. FC Veszprém-Berettyóújfalu

7:2 (3:0)Veszprém, 600 néző. Czene-Joó, Gál. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Fehér, Boromisza D., Füzy, Püspök. Csere: Sárdi, Bognár, Tatai, Boromisza G., Tar, Gulyás, Hoffer. Edző: Madarász János. MVFC Berettyóújfalu: Mezei – Kovács, Rábl, Gál, Szabó. Csere: László, Trencsényi, Nagy D., Nagy I., Magyar, Kondás, Harmati, Vékei. Edző: Turzó József.Az NB I harmadik fordulójában két veretlen csapat találkozott egymással, a hazaiak egy-egy siker és döntetlen, a vendégek két győzelem után álltak.

Tapogatózó játékkal indult a meccs, előbb a Berettyó, majd a Veszprém próbálkozott lövésekkel. A gólszerzéshez Püspök járt a legközelebb, majd kilenc perc elteltével a másik oldalon Schmidmajer védett lábbal.Nem sokkal később tűz alá vette a veszprémi kaput a vendég együttes, záporoztak a lövések, Schmidmajer és a védők végül közös erővel menteni tudtak.

Gyorsan fordult kocka. A 10. percben hibázott a Berettyóújfalu, Tatai József pedig a hálóba bombázta a középre adott labdát, 1:0.

A 11. percben Tatai máris duplázott, szép cselek után Mezei lábai között helyezett a kapuba, 2:0.A folytatásban is jobb volt az 1. FCV, „Játszik a csapat!” - kiabálta a B-közép, alakult a hangulat. A vendégeknek is megvolt a nagy helyzete, de megint nem ők találtak be.

A 19. percben egy letámadásnál Boromisza Dániel harcolt meg keményen a labdáért, amelyet visszakapott és tovább növelte a különbséget, 3:0.

Szünet után nem sokkal a Berettyónak alkalma nyílt a szépítésre, de Gál az üres kapu helyett Schmidmajer kezébe lőtt.Ezután ismét jött a Veszprém-henger. A 25. percben Boromisza D. kapásból helyezett a kapuba, 4:0.A vendégek lehozták kapusukat, de nem jött be nekik a húzás.

A 26. percben Tatai csípte el a labdát és gurította azt az üres kapuba, 5:0.Még ugyanebben a percben Tar tette ugyanezt kicsi távolabbról, 6:0.A Berettyóújfalu teljesen elveszítette a fonalat, és ezzel a mérkőzést is. A szépítés ugyan összejött, a 30. percben Szabó, a 38.-ban Gál talált be, de a végén megint a bakonyiak ünnepelhettek. A 40. percben Tatai passzát Fehér Krisztián váltotta gólra, 7:2.

Rangadónak indult, de ezen az estén a Veszprém esélyt sem adott vetélytársának. A hazaiak gyorsak, magabiztosak és fegyelmezettek voltak, míg a Berettyó ennek a teljesítménynek a töredékét sem tudta felmutatni.Madarász János: - A csapat játékával és az egyéni teljesítményekkel is elégedett lehetek. Kevés hibánk volt. A kollégának sok türelmet kívánok a folytatásra.

Turzó József: - Fiatal játékosaink az elején többször is hibáztak, ezután a Veszprém azt játszhatta, amit nagyon tud. Teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak. Egy ilyen csapat legyőzéséhez sokkal több kell.

Fotó: Penovác Károly (nemsokára felteszi ftp-re!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!