Sport

2012.08.03. 11:24

Érmekkel tértek haza a vébéről

Pápa - Nyolc sportolóval vett részt a pápai Koko-Gym KSE a Horvátországban megrendezett amatőr küzdősport világbajnokságon. A WKF szövetség megmérettetésén K-1, MMA és thai-box szabályrendszerben léptek ringbe a pápai versenyzők.

Polgár Tibor

A Koko-Gym bunyósai alaposan felkészültek a küzdelmekre, és nagy reményekkel utaztak Varazdinba, ahol végül számos érmet érdemeltek ki. MMA szabályrendszerben Eck László a -75 kilogrammosok között aranyéremet, Kerecsényi Gergő -70 kilogrammban, Bódis Gergely -81 kilogrammban, Benkovics András -100 kilogrammban, Németh Dániel pedig +100 kilogrammban egyaránt ezüstérmet szerzett. Korpics Gábor, a Koko-Gym vezetője, edzője elmondta, a kick-box low kick szabályrendszerében Kocsis Rajmondnak nem volt ellenfele a -60 kilogrammos kategóriában, így a 15 éves fiatalember a felnőttek mezőnyében indult. Edzője külön megdicsérte Rajmondot, hiszen egy nála jóval tapasztaltabb versenyzővel szemben vívott közönségdíjas meccset.



A pápai sportegyesület két felkészült, a hazai mezőnyben kiemelkedő versenyzőjének, Molnár Károlynak (K-1) és Robotka Máténak (thai-box) ezúttal nem jött össze a dobogós helyezés, de a helyosztókon jól szerepeltek. Utóbbi sportolók esetében Korpics Gábor szerint a gálákon való folyamatos részvétel okozta fáradtság, és talán a világbajnoki lehetőség okozta teher okolható a kevésbé sikeres szereplésért. A Koko-Gym vezetője összességében rendkívül elégedett a tanítványaival, és ezúton is külön köszöni a szponzoraik támogatását, hiszen nélkülük nem tudták volna elérni ezeket a szép eredményeket. Korpics Gábor a 35 ország 550 bunyósát felvonultató világverseny szervezésével, lebonyolítással elégedett volt, azonban megjegyezte, a bíráskodás bőven hagyott kívánnivalót maga után. A Koko-Gym harcosai amint visszaértek Horvátországból, rögtön utaztak egy tatabányai küzdősport-gálára, ahol szintén megállták a helyüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!