Sport

2012.06.23. 11:42

F1 Európa Nagydíj: Button az élen az időmérő előtt

Az Európa GP szombati szabadedzését Button nyerte meg, a két Lotus előtt.

Motorsportcsatorna

Az időjárási körülmények sokban hasonlítanak a péntekihez: a levegő 25, az aszfalt 30 fokos volt, és fújt a szél.

A pénteki szabadedzések után több éllovas sem volt elégedett az autójával. A Red Bullnál, a McLarennél és a Mercedesnél is úgy érezték, hogy jobban is teljesíthettek volna pénteken. Éppen ezért többen is rövidebb, néhány körös etapokat terveztek a szombati szabadedzésre.

A pilóták gyorsan letudták installációs köreiket, de így is 15 percet kellett várni az első mért köre: Grosjean (1:40.136)

A franciát előbb csapattársa, Räikkönen (1:39.796), majd Hamilton (1:39.793) szorította le az első helyről. Majd jött a pénteki első szabadedzés legjobbja, Maldonado, aki 1:39.762-re faragta az etalon időt.

 

 

Az első 1:39 alatti időt Vettel futotta, ám nem sokáig örülhetett a címvédő, ugyanis Grosjean nála is gyorsabb volt: 1:38,6. Igaz, már a lágy abroncsokon.

20 perccel a vége előtt így festett a sorrend az élen: Grosjean, Vettel, Maldonado, Massa, Hamilton, Räikkönen, Rosberg, Alonso, Button, Hülkenberg.

A sárga jelölésű Pirellikkel gyorsultak a pilóták. Räikkönen 10 perccel a vége előtt felzárkózott csapattársa mögé a második helyre, Senna és Kobayashi pedig Vettel mögé a 4-5. helyre.

Az utolsó 10 percben óriási forgalom alakult ki a pályán, rendre a lágy gumikkal köröztek a versenyzők.

Végül Button tudott egy rendkívül jó kört (1:38,5) összerakni, mellyel meg is nyerte az edzést. Mögötte meglehetősen vegyes képet fest a mezőny, ami izgalmas csatákat ígér az időmérőre.

Az időmérő edzésre magyar idő szerint 14 órakor kerül sor.

Még több hír, információ a motorsportcsatorna.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!