Bundesliga

2019.03.09. 18:08

Hat gólt szerzett és élre állt a Bayern

A müncheniek csatára, Robert Lewandowski kétszer volt eredményes, ezzel – 17 találattal – ismét a góllövőlista élére állt.

A Borussia Dortmund két, a Bayern München viszont hat góllal győzött a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján, így a két csapat helyet cserélt a tabellán, amelyet jobb gólkülönbségüknek köszönhetően immár a címvédő bajorok vezetnek.

A Bayern házigazdaként a Wolfsburgot verte meg 6-0-ra, a Borrusia Dortmund pedig – ugyancsak hazai pályán – a Stuttgartot győzte le 3-1-re. A müncheniek csatára, Robert Lewandowski kétszer volt eredményes, ezzel – 17 találattal – ismét a góllövőlista élére állt. A lengyel játékos már 197 gólnál jár a német élvonalban, ezzel ő lett a Bundesliga történetének legeredményesebb külföldi játékosa.

Korábban a Borussia Dortmundban 74, a Bayernben pedig eddig 123 gólt szerzett. Az eddigi csúcstartó – Lewandowskival holtversenyben – a perui Claudio Pizarro volt 195 találattal.

Az RB Leipzig mindkét magyar válogatott játékosa, Gulácsi Péter és Willi Orbán végig a pályán volt az Augsburg ellen gól nélküli döntetlennel végződött meccsen.

Dárdai Pál vezetőedző együttese, a Hertha BSC 2-1-re kikapott a Freiburg otthonában. A házigazdák az első játékrészben vezetést szereztek, a berliniek a 77. percben Vedad Ibisevic találatával egyenlítettek, majd három percre rá a bosnyák támadó saját csapata kapuját is „bevette”.

A Freiburg magyar légiósát, Sallai Rolandot sérülés miatt nem nevezték a találkozóra.

Bundesliga, 25. forduló:

Bayern München-VfL Wolfsburg 6-0 (2-0)

Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 3-1 (0-0)

SC Freiburg-Hertha BSC 2-1 (1-0)

RB Leipzig-FC Augsburg 0-0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában