Rája '94

2017.12.26. 21:01

Kilenc medáliát nyertek az ajkai úszók

Az év utolsó versenyén egy arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a Rája '94 Úszóklub sportolói.

B. Virág Rita

Az ajkai alakulat nagyszerűen helytállt az erős, nemzetközi mezőnyben Fotó: Rája '94 Úszóklub

A VIII. Scitec Győr Openen 72 egyesület úszói mérették meg magukat. A nemzetközi viadalon számos európai csapat, szlovákok, spanyolok, svájciak, osztrákok is képviseltették magukat, emelve a verseny színvonalát. Négy napon keresztül zajlott a viadal, délelőtt előfutamokat, délután pedig döntőt úszhattak a legjobbak.

A Szabó Dávid, Nagy Nikoletta, Szóka Júlia, Palkovics Adél, Farkas Dóra, Újvári Dorina, Burján Barnabás, Longhi Nicolas, Palkovics Máté, Király Dávid alkotta gárda kilenc érmet szerzett a négy nap alatt: négy bronzot, négy ezüstöt, egy aranyat.

Szabó Dávid négyszer is a dobogóra állhatott, 400 gyorson második helyezést ért el, 1500 gyorson, 200 vegyesen és 200 háton pedig harmadik lett az erős mezőnyben.

Az ajkai alakulat nagyszerűen helytállt az erős, nemzetközi mezőnyben Fotó: Rája '94 Úszóklub

Nagy Nikoletta 200 háton nem talált legyőzőre, 200 pillangón és 400 vegyesen ezüstérmes.

Szóka Júlia 800 gyorson állhatott a dobogó második fokára, Palkovics Adél pedig 200 pillangón úszott a harmadik helyre.

Több versenyszámban is döntőbe jutott még Farkas Dóra és Újvári Dorina is, ötödik, hatodik helyezéseket elérve. Az eredmények értékét az is emeli, hogy egy évvel idősebbek között kellett teljesíteniük az úszóknak, mert két évjáratot összevontan értékeltek.

A jól megérdemelt karácsonyi pihenő után január elején kezdetét veszi a felkészülés a nyári korosztályos országos bajnokságokra.

Bujna Lilla, az ajkai úszóklub edzője elmondta:

- Célunk mihamarabb visszajutni a nemzetközi körforgásba, és az eredmények láttán bizakodva állíthatjuk, hogy jó úton haladunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában