foci

2019.08.12. 07:00

NB III: A Perutz FC nyerte a megyei rangadót

A Nem épp közönségszórakoztató játékkal, a Veszprém hibáit kihasználva a Perutz FC egy góllal megnyerte az NB III-as labdarúgó-bajnokság megyei rangadóját.

Haraszti Gábor

A Perutz FC (fehérben) kevesebbet rontva nyert a Veszprém ellen

Fotó: Penovác Károly/Napló

Perutz FC–VLS Veszprém 2-1 (1-0)

Perutz stadion, 600 néző. V.: Derdák (Kulman, Schweighardt). Perutz FC: Bánki – Császár, Dóczi, Nagy T. – Farkas D. (Farkas B. 62.), Zsirai (Böröczky 62.), Hanzl, Iványi (Szilágyi 46.), Vincze – Kalász, Szabó Zs. Edző: Lengyel Ferenc. VLS Veszprém: Kis – Dobsa, Gulyás, Felber, Gálfi, Somogyi, Gunther (Sárossy 67.), Molnár B, Füleki (Venczel 64.), Vass, Simon (Rédling 11.). Edző: Pető Tamás.

Már az NB III-as labdarúgó bajnokság második fordulójában összemérte erejét a két megyei rivális, a nyitófordulóban magabiztos győzelmet arató Perutz FC otthonába a Sárvár ellen döntetlennel kezdő Veszprém látogatott.

A „győztes csapaton ne változtass” elvet követve a Balatonlellét legyőző kezdőcsapatot küldte pályára a derbin a hazai szakvezető, míg Pető Tamás három helyen változtatott az előző játéknaphoz képest.

Érdekesség, hogy a vendégeknél két pápai nevelésű labdarúgó is ellenfélként tért vissza a Várkert útra, Venczel Zoltán a cserepadon ült, Somogyi Richárd a kezdőben kapott lehetőséget, Füleki Norberttel egyetemben, aki a 2018/2019-es kiírásban fél szezont húzott le Pápán.

Helyzet nélkül telt el az első negyedóra, az egyetlen említésre méltó esemény Simon sérülése volt, akit már a 10. percben le kellett cserélni.

A 15. percben Szabó Zsolt veszélyeztetett először, ám nem tudta kellően leszorítani a játékszert, így a labda jócskán fölé szállt.

Egy perccel később Kis kapusnak már játékba kellett avatkoznia, aki egy bal sarokba tartó fejest tolt vetődve szögletre. A sarokrúgásnál azonban már tehetetlen volt, Dóczi remek ütemben érkezett, és senkitől sem zavartatva fejelt a veszprémi kapu bal sarkába, 1-0.

Fura módon a gól a hazaiakat talán túlságosan is megnyugtatta, mert ezután a Veszprém átvette a mérkőzés irányítását, előbb Bánkinak kellett védenie, majd Felber fejese szállt fölé.

A második félidő első fele is a piros mezesekről szólt, sorra alakították ki a veszélyes pontrúgásokat és több ígéretes kontratámadást is vezethettek, igaz ezekből egyenlíteni nem sikerült.

A mezőnyfölény az 58. percben érett góllá, ekkor Vass leheletfinom passzát ­Füleki lőtte öt méterről a hálóba, Bánki hiába emelte a kezét, nem foghatta, 1-1.

A gól után jobbára mezőnyben folyt a játék, majd a 78. percben másodszor is megszerezte a vezetést a Perutz – és mint később kiderült, a győzelmet érő találatot –: Farkas Balázs centerezését Szilágyi Adrián gyűjtötte be a hosszún, lecsúszott beadási kísérlete pedig a tétovázó Kis feje felett behullott a hosszúba, 2-1.

A Perutz FC (fehérben) kevesebbet rontva nyert a Veszprém ellen
Fotó: Penovác Károly/Napló

A folytatásban okosan őrizte nehezen megszerzett előnyét a Pápa, összességében egy döntetlenszagú mérkőzésen a döntő szituációkban kevesebbet hibázó csapat nyert.

Lengyel Ferenc: – A két meccs alatt szerzett hat ponttal elégedett vagyok, a ma látottak megdöbbentettek. Egész héten minden rendben volt, jó hangulatban, motiváltan dolgoztunk, készültünk a Veszprémből. Ehhez képest nem tudok választ adni arra, hogy mi történt a fiúkkal, a gól után eladtuk a labdákat, a párharcokat elveszítettük, lassan járattuk a labdát, a két éket sem találtuk meg. Mindezeknek egyenes következménye volt a bekapott gól, saját magunknak tettük nehézzé a meccset. Összességében talán egy hajszállal jobbak voltunk, de bízom benne, hogy többet így nem fogunk játszani.

Pető Tamás: – Mi játszottuk a jobb focit, nekünk volt több lehetőségünk, mégis az ellenfél gazdagodott három ponttal. Saját magunknak köszönhetjük a vereséget, ilyen szinten, ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk. A rögzített szituációkat sokat gyakoroljuk, a pápai játékos mégis egyedül maradt a szögletnél, a második bekapott gól pedig kapushiba volt. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapatommal, a fiatal játékosok megmutatták, hogy tudnak futballozni. Megyünk tovább, és biztos vagyok benne, a befektetett munkának meglesz az eredménye és az ilyen meccseket később legalább egy ponttal lehozzuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában