Fazekas időn túli hetest hárított

2019.04.27. 21:11

Szikrázó küzdelemben harcolta ki a két pontot a BKSE

Igazi kézilabda-thrillert nyert meg szombat este idegenben a Balatonfüredi KSE, amely nagy csatában egy góllal bizonyult jobbnak a Budakalásznál.

Horváth Gábor

Fazekas Nándor védéseire Balatonfüreden is sokáig emlékeznek majd

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Budakalász-BKSE 23-24 (12-11)

Budakalász, 220 néző. V.: Bíró, Kiss. CYEB Budakalász: Váczi D. – Tóth 8 (3), Leimeter 5, Czina, Koller 1, Mazák 2, Fekete 2. Csere: Boros (kapus), Váczi M. 3, Simon 1, Koncz, Nemes, Simotics, Török, Bohács 1, Sinkovits. Edző: Forgács Gyula. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Déber 2, Máthé 4 (1), Szöllősi B. 5 (2), Topic 4, Szita 4, Bóka 2. Csere: Bősz, Andó (kapusok), Ferreira, Kemény 2, Semenov 1, Németh B., Határ, Orbán, Szöllősi O. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 5/3, ill. 5/3.

A tabella negyedik helyén álló BKSE ahhoz a Budakalászhoz látogatott, amely a bennmaradásért küzd. Úgy tűnik, sikerrel, hiszen az utóbbi hetekben eredményesen, jó formában kézilabdázott az együttes.

Három füredi góllal kezdődött a találkozó, de a hazaiak gyorsan magukhoz tértek, és az ötödik percben már 3-3-at mutatott az eredményjelző. Ezután felváltva estek a találatok, majd a Füred lépett elő üldözővé. Máthé kihagyott hetese után Szitát kiállították, a 11. percben 7-5-re vezetett a Budakalász.

A szikrázó küzdelemben a Balaton-partiak újabb emberhátrányos helyzeteket voltak kénytelenek kezelni, ekkor 2-3 gólos fórt tudott tartani a házigazda. A hajrá előtt egyre hatékonyabban védekezett a BKSE, Bóka hozta vissza mínusz egyre csapatát (22. perc: 10-9), majd a 28. percben sikerült egalizálnia a Csoknyai-csapatnak, 11-11. A játékrész utolsó találatát Tóth Ádám jegyezte.

Szünet után folytatódott a kemény csata. Topic egyenlített, ám a budakalásziak újra és újra megszerezték a vezetést, 35. perc: 15-14.

A 41. percben aztán ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző, sőt Topic újabb találatával előnyhöz jutott a Füred, 17-18.

Szita volt eredményes, aztán Tóth hetesből szépített. Nem dőlt el semmi, gyorsan fordított a Budakalász, majd Kemény egyenlített a 49. percben, 20-20.

A véghajrához közeledve úgy tűnt, a Balaton-partiak javára billen a mérleg nyelve. A vendégek az 55. percben kettővel vezettek, 21-23. Nem volt vissza három perc, amikor a házigazda Simon góljával egalizált, 23-23. Az izgalmas végjátékot Szöllősi Balázs találata nyitotta, és nem is esett már több gól, elsősorban Fazekas Nándor fantasztikus védéseinek köszönhetően. A rutinos hálóőr Simon egy és Nemes két próbálkozása után Tóth időn túli hétméteresét is hatástalanította, így két ponttal gazdagodott a BKSE.

Csoknyai István: – Azt gondolom, jó meccset játszottunk. Két jól védekező csapatot, kiváló kapusteljesítményeket láthatott a közönség. Támadásban sajnos sokat hibáztunk, nem tudtuk átmenteni a Csurgó ellen mutatott formát, azonban összességében elégedettek lehetünk, hiszen jól küzdöttünk és egy nehéz találkozót tudtunk hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában