Sportvilág

2014.01.20. 21:12

Férfi kézilabda Eb - Csapatunk kikapott Dániától

Herning, Veszprém – A házigazda, a végső sikerre is eséllyel pályázó Dánia volt a magyar férfi kézilabda–válogatott hétfő esti ellenfele az Európa-bajnokság középdöntőjében.

Horváth Gábor

Előzetesen nem sok esélyt adtak a magyar nemzeti csapatnak és a találkozó ennek megfelelően is kezdődött. Elléptek a dánok, akik dinamikusan és nagyon eredményesen kézilabdáztak. Volt azonban válasza a Mocsai-csapatnak, amely egyenlített, sőt rövid időre a vezetést is átvette. A csaknem tizenötezer szurkoló bíztatta házigazda tudott újítani, és visszavette a vezetést, de a mieink továbbra is stabilan és nyugodtan játszottak.

Igaz, védekezésben lehettünk volna sokkal hatékonyabbak, viszont Tatai Péter a kapuban egészen jól elkapta a a fonalat. A félidőben végül háromgólos dán előnyt mutatott az eredményjelző.

Ancsin Gábor (k) tör kapura a dán Anders Eggert Magnussen (b) és Mikkel Hansen között a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Dánia - Magyarország mérkőzésen, a herningi Boxen arénában 2014. január 20-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A második játékrész elején az északiak tudták növelni a különbséget, ami öt találatra hízott. Ráadásul a játékvezetők, elég véleményes indokkal (állítólagos ütésért), a 41. percben Ilyés Ferencet piros lappal kiállították.Innentől kezdve nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen a védekezés egyik legfontosabb láncszeme esett ki. A folytatásban is igyekeztünk helytállni, de Dánia magabiztosan tartotta előnyét, amelyet az utolsó másodpercben növelt négyre.

Mocsai Tamás (b), valamint a dán Anders Eggert Magnussen (j2) és Menash Mads Larsen (j) a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Dánia-Magyarország mérkőzésen, a herningi Boxen arénában 2014. január 20-án. (MTI Fotó: Kovács Tamás)


A csoport további mérkőzésein: Macedónia–Izland 27:29, Ausztria–Spanyolország 27:28.

Eredmény: Dánia–Magyarország 28:24 (14:11).

 

A franciák legyőzték a horvátokat

A másik középdöntős csoport nagy rangadóját, a francia–horvát derbit a gallok nyerték meg (27:25), így ők százszázalékos mérleggel vezetik a hatost. Az első körben a svédek legyőzték (29:27) az oroszokat, Lengyelország pedig nagy hajrával fordított Fehér-oroszország ellen (31:30). Állás: 1. Franciao. 6 pont, 2. Horváto. 4, 3. Svédo. 4, 4. Lengyelo. 4, 5. Oroszo. 0, 6. Fehéroroszo. 0. A mai program: Orosz-o.–Horváto., Franciao.–Fehéroroszo., Lengyelo.– Svédo.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!