Sümeg

2014.05.16. 12:32

Kompanik Zsófiára emlékeztek az óvodások

Sümeg - A névadóra, Kompanik Zsófiára emlékeztek a sümegi óvodában az elmúlt napokban. A gyerekeket ebből az alkalomból dr. Kulcsár Ferenc alpolgármester is köszöntötte a város nevében.

Szijártó János

Beszédében szólt a gyerekek jótevőjéről, aki Ramassetter Vince feleségeként, Sümeg első óvodájának alapítója. Ramasetter Vince városi tanácsnokként, iskolaalapítóként igazi mecénása volt a barokk településnek, s ebben feleségében, Zsófiában is jó partnerre talált. Mint elhangzott, vagyonuk jelentős részét a városra, annak oktatási és egészségügyi intézményeire hagyták. Az Árpád utca 20. szám alatti egykori ház, valamint az 1872-ben alapított és nevét 1990-től viselő Zsófia Óvoda falán két tábla is őrzi emlékét. Síremléke a városi temetőben van. A gyerekeket Hujber Jánosné óvodavezető is külön köszöntötte, említést tett a tavaly, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Zsófia-napokról, majd ismertette a mostani három nap változatos programjait. A névadóról énekes, táncos produkciókkal emlékeztek meg a kicsik, valamint az óvónők, a vidám hangulat egy percig sem hiányzott a helyszínül szolgáló tornateremből.

Dr. Kulcsár Ferenc kérdésére, hogy tudják-e ki volt Zsófia, a gyerekek kórusban válaszoltak igennel (Fotó: Szijártó János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!