járvány

2018.01.26. 10:14

Tombol az influenza Japánban

Az elmúlt öt napban egészségügyi intézményenként átlagosan 52-en fordultak orvoshoz, ami a duplája a tavalyi év hasonló időszakában feljegyzett átlagos betegszámnak, 1999 óta pedig a legmagasabb adat.

Egy hét alatt rekord számban, mintegy 2,83 millióan betegedtek meg a vírusos kórban – közölte az MTI.

Az elmúlt öt hétben végzett laboratóriumi vizsgálatok azt az influenza A vírust azonosították, amelyik 2009-ben okozott járványt Japánban, valamint influenza B vírust, amely általában februárban támad, de ez a kórokozó idén valamiért hamarabb jelent meg.

A betegség főleg a gyermekek és a fiatalok között terjed. A járvány következtében már 108 iskolát kellett ideiglenesen bezárni Japánban.

Mintegy 270 ezer öt év alatti, 590 ezer 5 és 9 év közötti gyerek, további 400 ezer 10 és 19 év körüli fiatal betegedett meg, míg a negyvenes korosztályban 290 ezren lettek influenzások – derült ki mintegy ötezer klinika jelentése alapján.

Japánban az influenza elleni védőoltás előállításában keletkezett késedelem miatt egyes területeken hiány van a vakcinából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában