Várkesző

2016.08.03. 14:51

Falunap Várkeszőn

Várkesző - Július 30-án tartotta falunapját Várkesző község önkormányzata, melyhez egy autós találkozó is kapcsolódott.

Laskovics Márió

- A falunapi program kialakításánál alapvető szempont volt, hogy a kicsik is és a nagyok is megtalálják a kedvükre valót. Ennek alapján a gyerekek légvár, fajátékok, kézműves foglalkozás, arcfestés, csillámtetkó, gyerekvetélkedő közül választhattak, illetve ingyen fagyijegy is kiosztásra került közöttük – emelte ki a falu polgármestere, Ferencz Dezső, akitől megtudtuk, hogy a falunappal egy időben került megrendezésre a Rába-parti csónakháznál első alkalommal a BMW autós találkozó, ahol számos rajongó gyűlt össze, még Németországból és Szlovákiából is érkeztek.

- A színpadi produkciók délután három órakor kezdődtek három marcaltői iskolás lány táncbemutatójával. Őket követte a magyar néphagyományból merítő, különleges hangzásvilágú Aranykapu gyerekzenekar. Aztán fellépett még Huszár Emília, a Dalkör Egyesület Kenyeri, a Malomsoki Menyecskék, a Malomsoki Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Kemenesszentpéteri Bíborvirág Tánccsoport, az Egyházaskeszői Palánta Tánccsoport. A birkapörkölt, vaddisznó pörkölt vacsorához Sebestyén Tamás nótaénekes szolgáltatta a zenét, majd Papatyi-Tóth Tünde lépett a színpadra. A hangulat Sihell Ferry és Henna színpadra lépésével az egekbe emelkedett, a színpad előtti rész megtelt a rajongókkal, valamint a sátoron kívül is annyi ember gyűlt össze, hogy egy ekkora lélekszámú falunál, mint Várkesző, igazi sikernek könyvelhető el, hogy ennyi embert tudott összehozni, megmozgatni. A falunapi program Papatyi-Tóth Tünde diszkós egyvelegével zárult – összegezte a jó hangulatú falunap programját a polgármester.

Címkék#Várkesző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!