Várpalota

2013.02.12. 14:53

Jégfesztivál az óvodában

Hagyományteremtő céllal országos szinten is egyedülálló jégfesztivált rendezett a napokban a Lurkó Kuckó Központi Óvoda.

Szabó Péter Dániel

Mutatós, szépen megmunkált jégdíszeket akasztottak a gyermekek és szüleik az óvoda udvarán található fák, bokrok ágaira a közelmúltban megtartott jégfesztiválon. A megjelenteket előbb Kunné Fazekas Zsuzsanna tagóvoda-vezető és Antal Istvánné főszervező köszöntötte majd az óvodások a téllel kapcsolatos verseket szavaltak el az intézmény udvarán. Ezt követően mindenki elhelyezte az otthon elkészített jeges remekműveket az ágakon.

(Fotó: Szabó Péter Dániel)

A sok szemet gyönyörködtető alkotás között voltak sütő- és homokozó formában készült jégdíszek, gyümölcsökkel, terményekkel, gyöngyökkel, csillámokkal ékesített függők vagy épp vízfestékkel, temperával színesített művek. Az ötletek és a kreativitás a szülők és a gyermekek közös munkáját dicsérték. Ugyan a téli időpont ellenére kellemesnek mondható idő fogadta a látogatókat, ám ettől függetlenül a felmelegedést célzó közös zenés torna és a forró tea is jól esett a résztvevőknek.

- A több alkalommal is sikerrel megrendezett őszi tökfesztiválokat követően jött az ötlet, hogy jégfesztivált rendezzünk az óvodában. Bízunk benne, hogy legközelebb még nagyobb lesz az érdeklődés a rendezvény iránt, amelynek fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a gyerekeket és szüleiket, s így ráébredjenek az együtt töltött idő fontosságára - mondta el kérdésünkre Kunné Fazekas Zsuzsanna tagóvoda-vezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!