Veszprém

2011.12.29. 15:43

Folytatódik a Jutasi úti egészségcentrum körül kialakult vita

Veszprém - Paulich Györgyné, a nyolcvan éves Ilonka néni úgy érzi, kimaradt a lapunkban megjelent s őt érintő újabb cikk kapcsán, erre kívánt reagálni. Elmondta, a Jutasi úti egészségcentrum vezetőjeként nem dekorációként álldogál az alagsori teremben, azért van ott, hogy óvja és vigyázzon a betegekre, idős emberekre, akiknek az előző önkormányzat a fitneszgépeket azért vásárolta, hogy úgy gyógyulhassanak, s ez ne kerüljön pénzükbe.

Szausev Xénia

Az előzményeket és a korábbi cikket megtekinthetik ide kattintva


- Nem vagyunk fitneszterem, ide betegek jönnek – magyarázza Ilonka néni, mert úgy érzi, sokan úgy vélik, hogy csak szórakozni és sportolni járnak a pincesorba.

- Ha nem vagyok tisztában azzal, kinek mi a panasza, veszélybe sodorhatom a beteget – reagált az évtizedekig kórházban dolgozó idős hölgy arra, miért is kér papírt, szakmai véleményt, igazolást a hozzájuk bejelentkezőktől. - A beteg érdekében teszem ezt. Sőt van úgy, hogy az orvos maga küld tájékoztatót a beteg állapotáról. Ahogy a kórházban az osztályon a nővérek, úgy tartom én is kapcsolatot a körzeti orvosokkal. Ez a kötelességem. Erre esküdtem fel – mondta Ilonka néni.

- Nem kell ahhoz diploma, hogy vércukrot lehessen mérni. Ennek ellenére nekem tisztiorvosi engedélyem is van – közölte, majd megmutatta az erről szóló dokumentumot, mindinkább hangsúlyozva, hogy a célt kell szem előtt tartani, a közösségé formálódott betegek érdekeit, egészségét. Végül elárulta már keresik az új, ideális helyet maguknak, ugyanis január 31-ig ki kell költözniük a Jutasi 61/a alatti pincehelységből, a társasház ugyanis felmondta a bérleti szerződés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!