Veszprém

2013.02.05. 18:02

A hit ajándék, fogadd el

A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája második alkalommal szervezi meg a Házasság ünnepét, megújulnak a jegyesoktatások, a nagyböjti lelki nap a személyes Isten-kapcsolat kialakításában segít.

Balla Emőke

A Veszprémi Egyházmegyében 1994-ben kezdődött a családpasztorációs munka, a veszprémi várban lévő irodát tavaly áldotta meg dr. Márfi Gyula érsek. A családpasztorációs munkacsoportot Szakács Péter családreferens vezeti, két alkalmazott és nyolc házaspár segít a lelkipásztori munkában. Évente egy-egy jelmondat, idén "A hit ajándék, fogadd el!" gondolat köré fűzik a programjaikat. A katolikus egyházban az idei a Hit éve, ezért minden a hitben való lelki elmélyülést, a tanúságtételt segíti, mondta a keddi sajtótájékoztatón Szakács Péter.

A hit Isten kegyelme, nem érdemeinkért kapjuk, el is kell fogadni. A hit átadásának legfontosabb területe a család, ezért különösen fontos a családpasztoráció. Az érsekség családpasztorációs irodája évek óta szervez kurzusokat, hogy a fiatalokat felkészítse a házasságra és a családi életre. A megújuló jegyesoktatásokon többek között az erőforrásgazdálkodás (idő, pénz, energia, pihenés-munka egyensúlya) is téma lesz. Az iroda a házasság hetében második alkalommal rendezi meg a Házasság ünnepét, február 16-án "Csók neked" címmel Kosztolányi Dezső feleségének írt leveleiből ad elő Gerstmár Ferenc és Gerstmárné Takács Beatrix. A lelki napok a személyes Isten-kapcsolat kialakításában segítenek; március 9-én nagyböjti lelki napot szerveznek a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!