Veszprém

2014.03.20. 21:00

Alternatívát kínál az LMP

Veszprém – A múlt vörös, a jelen narancs, a jövő pedig zöld! Ebbéli meggyőződésükről adtak hangot országjáró körútjuk veszprémi állomásán Magyarország zöld pártjának, az LMP-nek a politikusai.

Tremmer Tamás

A Lehet Más a Politika (LMP) képes fenntartani a reményt, hogy az országot ki tudja szabadítani az oligarchák fogságából. A kétpólusú rendszert meg kell haladni, új útra kell fordulni. Mindezt Szél Bernadett, az LMP társelnöke, és Gerstmár Ferenc Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjei hangoztatták veszprémi kampányrendezvényükön.

Szél Bernadett kifejtette, a párt azért küzd, hogy a nők számukhoz mérten elfoglalják helyüket a közéletben, ne kelljen választaniuk a munka és a család között. Szerinte a megújuló energia növelésének köszönhetően 2020-ig közvetlenül 50-60 ezer, közvetve ugyanennyi munkahelyet lehet teremteni.

Zelenák Adrián, Szél Bernadett és Gertsmár Ferenc az LMP veszprémi rendezvényén (Fotó: Nagy Lajos)

 

Szólt arról, hogy Magyarországnak minden lehetősége megvan arra, hogy 2040-ig megújuló energiákkal teljes mértékben kiváltsák a nuklerális energiát, ezért szükségszerű a paksi paktum felmondása. Lakásfelújítási programokkal, a mikro-, kis-, és középvállalkozások megerősítésével valódi munkahelyeket lehet teremteni a közmunka helyett.

Gerstmár Ferenc programja a munkahely, lakhatás, oktatás hármasára épül. Jelezte, válságálló munkahelyek kellenek, a helyi közösségek, a helyi gazdaság megerősítése ezt a célt szolgálja. Fontosnak tartotta a közösségi bérlakások számának növelését, amelynek a szintje hazánkban jelenleg három százalék. Veszprém növekedésében kulcskérdés a Pannon Egyetem. Szerinte meg kell állítani a vidéki egyetemek elsorvasztását. Az oktatási intézményeket vissza kell adni a helyi közösségeknek, vagyis az önkormányzatoknak.

)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!