Veszprém

2014.03.12. 16:55

Váltófutással emlékeztek a NATO-csatlakozásra a katonák

Veszprém - Rendhagyó NATO-váltófutáson vettek részt a radarezred katonái szerdán, hazánk csatlakozásának 15. évfordulója lakalmából a Kossuth-laktanyában.

Szabó Péter Dániel

- Hazánk 1999. március 12-én vált hivatalosan is az Észak-Atlanti Szövetség teljes jogú tagjává. Az MH 54. Veszprém Radarezred 15 esztendeje NATO alárendeltségben látja el a feladatát, az integrált légi és rakétavédelmi készenléti szolgálat rendszerén belül, valamint katonai szervezetünktől az eltelt másfél évtized során többen is részt vettek különböző NATO-feladatokban - mondta el az ünnepélyes megnyitón a laktanya alakulóterén Labudek Péter alezredes, a radarezred parancsnokhelyettese.

Az évforduló apropóján 15 kört kellett váltva lefutniuk a katonáknak (Fotó: Szabó Péter Dániel)


Ezt követően a versenybe nevezett hét csapat a zászlóaljak és az ezredtörzs mellett a Medináról, Jutáról és Kupról érkezett alegységek is képviseltették magukat nekivágott a laktanya területén kijelölt 9 kilométeres pályának, amelyet egymást váltva kellett teljesíteni. A győzelemhez nem volt azonban elég a jó fizikum, a résztvevőknek 15 kérdésből álló NATO-kvízt is ki kellett tölteniük. Az eredményhirdetésen kiderült, a leggyorsabb és a legokosabb a Réskitöltő Radarszázad állománya volt, megelőzve a Támogató zászlóalj és a holtversenyben bronzérmes Híradó zászlóalj és 12. Radarszázad csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!