Veszprém

2014.04.04. 17:10

Világnapi előadások

Veszprém - Az autizmusról hallgathattak meg előadásokat az érdeklődők a világnap kapcsán pénteken az egyetemen.

Németh András

A téma fontos, a nemzetet is érintő kérdés, éppen ezért a politikának is alapvető feladata kell legyen, hogy sürgesse a kapcsolatfelvételt az ilyen csoportokkal, s az ő bevonásukkal próbáljuk megoldani a problémáikat mondta el köszöntőjében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Ezt követően Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke mutatta be a 2013-ban alakult szervezetet. Kiemelte, rendszeresen tartanak szülőcsoportokat, képzéseket, fejlesztő foglalkozásokat. minderre a jövőben a veszprémi önkormányzat jóvoltából egy több helyiségből álló ingatlanban kerülhet sor.

Brokés Judit egyesületi elnök (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A továbbiakban Horváth Dóra pszichiáter és Jantek Gyöngyvér pszichológus az autizmus spektrumzavarról beszélt, Schmaltz Attila autizmussal élő, diák Pulitzer-díjas saját írását olvasta fel, a szintén autizmussal élő Blaskó Krisztián pedig prezentációt mutatott be a témában. A nap késő este a Wetwood és az LGT Emlékzenekar jótékonysági koncertjével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!