Veszprém

2015.01.26. 16:31

Hatvan család volt fűtés és meleg víz nélkül Veszprémben

Veszprém – Kis híján fűtés és meleg víz nélkül maradt mintegy 60 veszprémi család, miután hétfőn délben az E.On előzetes értesítés nélkül leszerelte két Török Ignác utcai társasház gázóráját. Este aztán visszaszerelték.

Szabó Péter Dániel

Elkeseredve kereste meg a Naplót hétfőn délután Kavalecz Tibor, a Török Ignác utca 8. szám alatti társasház közös képviselője. – Először nem tudtuk mire vélni a dolgot. A nejem szólt, hogy nincs meleg víz és hidegek a radiátorok. Átvizsgáltuk a társasház 2,5 évvel ezelőtt vásárolt modern kondenzációs kazánját, de nem találtunk hibát. Utána vettük észre, hogy az E.On szakemberei leszerelték a két épület, a 6-os és a 8-as társasház gázóráját, ezért van egyre hűvösebb a lakásokban – mondja Kavalecz Tibor, majd mutatja is a gázórák hűlt helyét.

Kavalecz Tibor közös képviselő a társasház leszerelt gázórájánál (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Közben megérkezik Török Mihály, a szomszédos, szintén érintett társasház közös képviselője. – Tartozásra hivatkozva szerelték le a gázórát, ám mi erről semmiféle előzetes értesítést nem kaptunk. Decemberben érkezett egy levél, amelyben 1,2 millió forintos tartozásról tájékoztatott minket a szolgáltató. Először nem értettük a helyzetet. Később kiderült, hogy a 2,5 évvel ezelőtti felújítást követően – amikor mintegy 13 millió forintból modern, kondenzációs kazánt vásárolt a társasház – kisebb, 16 köbméteres órát szereltettünk fel, az E.On azonban valami oknál fogva továbbra is 40 köbméteres órával számolta a társasház fogyasztását. Az érkező számlákat minden hónapban határidő előtt befizettük, mire decemberben megjött az 1,2 milliós tartozásról szóló levél. A jelentős összeg jogosságát ugyan nem kellett volna elismernünk, ám az ügyvédünk tanácsára megtettük, s részletfizetést kértünk az E.On-tól, amely lehetőséget a levelükben is felajánlották egyébként. Tértivevényes levelünk január elején megérkezett a pécsi központba, át is vették a cég munkatársai. Ezek után megdöbbenve tapasztaltuk a történteket – meséli Török Mihály.

Kavalecz Tibor hozzáteszi, nem tartja tisztességesnek az eljárást a tél közepén, amikor kemény mínuszok várhatóak éjszaka. – Közel 60 család lakik a két társasházban, köztük gyermekek és beteg emberek is. Meleg víz nélkül még meglennénk, de a lakások a szigetelés ellenére már délutánra kihűltek, nem is merek belegondolni mi lett volna éjszaka – jegyzi meg, ugyanis este, miután a Napló is jelezte a problémát az E.On sajtóosztályán, megjelentek a cég szakemberei és visszaszerelték a gázórát.

Így újra tudták indítani a kazánt, s késő estére ugyan, de újra meleg lett a lakásokban. Egyházi Nikoletta, az E.On szóvivője este kérdésünkre közölte, sajnos egyedi ügyintézői hiba miatt került sor a gázóra leszerelésére.  A gázszolgáltatásba történő visszakapcsolásáról soron kívül intézkedtek, az ügyfelektől ezúton is elnézést kérnek az okozott kellemetlenségért.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!