Veszprém

2015.02.07. 10:42

Átláthatóbb fejlesztéseket szorgalmaz az LMP

Veszprém - Az LMP szorgalmazza, hogy átláthatóbb legyen a források felhasználása; szakmai, és ne politikai döntések befolyásolják a tervezést – fogalmazott Gertsmár Ferenc, a párt veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje.

Szám Dorottya

Gertsmár Ferenc elmondta, hogy az elmúlt fejlesztési ciklusban rengeteg uniós forrás állt rendelkezésre, ám ezek felhasználása érdemben nem segítette a vidék felzárkóztatását. Sok esetben látványberuházások finanszírozására költötték az összegeket, miközben már a legtöbb nagyvárost is gazdasági válság és elvándorlás jellemez. A most induló ciklusban jelentős források juthatnak el a megyei jogú városokhoz, és a megyei közgyűlésekhez; történelmi felelősség ezeknek a forrásoknak a lehető leghatékonyabb felhasználása.

A tervek szerint Orbán Viktor mind a 23 megyei jogú várost meglátogatja, hogy megállapodjanak a helyi beruházásokról. Vajon Némedi Lajosnak lesz-e ereje, akarata azt kérni, hogy a kormány a saját  pártérdekei helyett az itt élők érdekeit nézze? - tette fel a kérdést Gertsmár Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!