Veszprém

2015.03.15. 15:50

Quaestor-csőd: a Jobbik feljelentést tanácsol

Veszprém - Varga-Damm Andrea és Forgóné Kelemen Judit a Quaestor csődjében érintetteknek adott bíztatást szombaton.

Heffler Péter

Közel ötven károsult volt jelen a Jobbik szombat délutáni sajtótájékoztatóján a Quaestor veszprémi fiókja előtt, melyen Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik veszprémi képviselője és Varga-Damm Andrea, a párt bankjogásza is részt vett.

Varga-Damm Andrea feljelentést tanácsol
Fotó: Heffler Péter

- A 2008-as gazdasági válságot követően joggal remélhettük, hogy ezután a mindenkori kormányok olyan szabályozókat vezetnek be, hogy pénzintézetek ilyen merényleteket kövessenek el ellenünk - mondta Forgóné Kelemen Judit. - Sajnos ezek a várakozások nem teljesültek, és a napokban felmerült hírek szerint bizonyos pénzintézetek állami segédlettel gyakorlatilag kifosztották a magyar lakosság nagy részét. A mostani eset több mint huszonhétezer embert érint - tette hozzá Forgóné Kelemen Judit.

Varga-Damm Andrea elmondta, hogy rengeteg károsult kért tőle tanácsot, hogy mégis mit lehet tenni ebben az ügyben. - Kiderült, hogy a Quaestor Financial Hrurira Kft. egy ügynökhálózatot működtetve az emberek ismeretségi körében rábeszélte őket a kötvényre - mondta Varga-Damm Andrea. - Azonban nem csak ők, hanem az ország pénzügyi vezetése is hibás. Egyetlen módon tudják az érintettek visszakapni a pénzüket, ha bebizonyítják, hogy nem történt volna meg az állami tisztviselők bűnös tevékenysége nélkül. Mindannyiuk írja meg a kötvény megkötésének egész folyamatát feljelentés formájában és küldjék el a megyei főügyészségre - adott bíztatást Varga-Damm Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!