Veszprém

2015.07.22. 11:17

Hűsítő párakapuk, párásító ventilátorok

Veszprém - Párakapukkal, párásító ventilátorokkal védekeznek a nagy hőség, a kánikula ellen a városban.

Szám Dorottya

Olvasónk felvetette, hogy az árnyékot adó lombos fák hiánya és a szürke kőburkolatból áradó hő a Kossuth utcát gyalogos közlekedésre csaknem alkalmatlanná teszi kánikula idején. Lehet-e oda - más városokhoz hasonlóan - párakaput telepíteni? - kérdezte a polgármestertől.

Pilaszanovich Milán, Pál, Kíra és Pálné a veszprémi állatkertben
Fotó: Balogh Ákos

Porga Gyula azt válaszolta, a város három párakaput állít fel a Kossuth utca különböző pontjain, hogy a forróság elviselhetőbb legyen mindenki számára. Ezek egyelőre egy hétig működnek. Elmondta azt is, a belváros felújítása során külön figyelmet szenteltek annak, hogy a nyári kánikulában biztosítva legyenek a folyadékpótlási lehetőségek. A városban összesen tizenhét ivókút üzemel, ezek karbantartására fokozottan ügyelnek. A VKSZ naponta többször locsolja az utakat, ahogyan a zöldfelületeket is.

Párásító ventilátor található a Művészetek Házánál, illetve az állatkertben is.

Párásító kapuval ugyan nem rendelkeznek, de három páraventilátor is található a Veszprémi Állatkert területén - tudtuk meg Török László ügyvezető igazgatótól. Hozzátette, a nagy hőségben nem csak az állatokra gondoltak, hanem a hozzájuk érkező látogatókra is. Nyár elején kísérleti jelleggel két párásító ventilátort állítottak fel, melyeknek rögtön nagy sikere volt a látogatók körében.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!