Veszprém

2016.01.18. 18:59

Felülbírálhatják a beutalókat a Csolnoky kórházban

Veszprém - Nem fogadják el automatikusan a Csolnoky kórházban azokat a fizikoterápiára szóló beutalókat, amelyeket nem az intézmény orvosai állítottak ki.

Marton Attila

Olvasónk jelezte, korábban egy másik intézményben kapott beutalóval igénybe vehette a fizikoterápiára szóló kezelést a veszprémi kórházban, egy változtatás miatt azonban ezt már nem tehetik meg a más kórházból érkező betegek.

A tapasztalatok szerint olyan sok kezelést írtak fel más egészségügyi intézményekben, amely úgy felduzzasztaná a kezelésekre várók számát, hogy rendkívüli módon megnőne a várakozási idő, miközben a fizikoterápia lényege, hogy a lehető leggyorsabban elérhetővé váljanak a szükséges kezelések, hangsúlyozta Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. A szabályozást az is indokolttá tette, hogy a beutaló szakmai tartalmáért - a kezelés fajtája, hosszúsága és a kezelés egyéb betegségekkel való összefüggése - annak kell felelősséget vállalnia, aki a kezelést is végzi. - Ha a kórház szakorvosa úgy ítéli meg, a beteg állapota indokolja a máshol kiállított beutalóban foglaltakat, akkor fogadják a beteget, ha valamilyen szakmai szempontból pedig nem megfelelő, akkor felülbírálják - magyarázta a főigazgató. Felidézte, korábban többször előfordult, hogy olyan kezeléseket írtak fel máshol, amelyek a beteg állapota szempontjából kockázatosak lettek volna. A már néhány éve életbe léptetett változtatás legfőbb célja, hogy akinek szükséges a kezelés, minél előbb és a kellő számban hozzájusson, mondta a főigazgató, aki megjegyezte, országszerte több kórházban alkalmazzák ezt az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!