Veszprém

2016.01.31. 19:38

Megyebál: fellép a mágus is

Veszprém - A február hatodikai megyebálon a megyeházán a vendégeket a világbajnok tapolcai bűvész, Galambos Ferenc, Fecó is szórakoztatja majd.

Tóth B. Zsuzsa

A bűvész sok meglepetéssel készül, annyit mégis sikerült megtudnunk, hogy látványos, színes mutatványokat tervez az estre. Láthat a közönség egy kötélszámot és olyan produkciót is tőle, amellyel Fecó már bejárta a fél világot. Nagy valószínűséggel ízelítőt kapnak a bálozók Fecó specialitása, a mikromágia területéről is.

A világhírű tapolcai bűvész egyébként több mint tíz éve nem lépett fel megyénkben nyilvános rendezvényen, legfeljebb zárt körű, céges, családi vagy baráti összejöveteleken.

Természetesen ezúttal örült a megtisztelő felkérésnek. Tavaly első ízben lépett fel az Illúzió mesterei előadáson, hazánk néhány legjobb bűvésze között. Az ott bemutatott mikromágia-produkciókból ugyancsak kapnak ízelítőt a megyebál résztvevői. Fecó idén szintén ott lesz a MOM kulturális központ programján, hazánk négy legjobb bűvésze egyikeként. A naptára igencsak zsúfolt, ahogy az elmúlt években sem volt másként.

A 2004-es angol bűvészbajnoki cím elnyerésével megvalósult egyik legnagyobb álma, meghívást kapott a hollywoodi Magic Castle-ba, a „bűvészet Mekkájába". Tavaly ugyancsak ott dolgozott, de ismerik már Los Angelesben is. Fecó 1997-ben és a következő évben az Év mágusa díjat is elnyerte több kategóriában. A bűvészettel tizenkét éves kora óta ismerkedik, tanítómestere azonban sosem volt. Évtizedek óta gyűjti a bűvészfilmeket. Több földrész gyűjtőivel tart kapcsolatot, így folyamatosan gyarapodik Közép-Európa legnagyobb bűvészfilmgyűjteménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!