Veszprém

2016.06.08. 20:40

Felkészülni a nyárra - Rendőrök a Dózsa iskolában

Veszprém - Kisdiákoknak tartottak bűn- és baleset-megelőzési programot a Dózsa György Általános Iskolában szerda délután.

Heffler Péter

A közelgő szünidő előtt a Veszprémi Rendőrkapitányság igyekszik felhívni a diákok figyelmét a nyáron rájuk leselkedő különféle veszélyekre. Ebből az alkalomból szerda délután a Dózsa iskolában jártak a rendőrök, köztük Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető, hogy például biciklis ügyességi feladatokkal készítsék fel a gyerekeket a nyári közlekedésre. - Amellett, hogy a diákokat a nyári szünidő előtt hasznos tanácsokkal látjuk el, a program azért is roppant fontos, mert kicsit közelebb hozza a rendőröket hozzájuk, felismerhetik, azért vagyunk, hogy segítsünk - mondta Timmer Alexandra rendőr főhadnagy, a közlekedésrendészeti osztály főelőadója.

Timmer Alexandra rendőr főhadnagy segített szerdán a diákoknak eligazodni a kerékpáros ügyességi pályán
Fotó: Heffler Péter

A szerdai program a Dózsa iskolában természetesen nem egyedi volt, a Veszprémi Rendőrkapitányság a közeljövőben több intézménybe is ellátogat majd. – Igyekszünk minden iskolába, így nemcsak veszprémi, hanem a megyeszékhely környéki települések oktatási intézményeibe is ellátogatni, ahol hasonló programokkal próbáljuk a gyerekeket felkészíteni a nyárra. Ebben az adott iskolarendőr mellett a polgárőrök is tevékeny részt vállalnak, velük közösen oldjuk meg a diákok általános nyári felkészítését – mondta a programsorozatról Timmer Alexandra, aki még hozzátette, hogy a közeljövőben például Nagyesztergáron és Bakonynánán is hasonló feladatokkal szeretnék felkészíteni a diákokat a szünidőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!