Veszprém

2015.02.13. 14:40

Hartmann Ferenc: Veszprém veszteségei több százmilliósak

Veszprém – A rezsicsökkentésből eredő veszteségek kompenzálására a VKSZ Zrt. és a Bakonykarszt Zrt. sem kapott egyetlen fillér állami támogatást sem – hangozott el Hartmann Ferenc, a Demokraták Veszprémért frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján.

Szám Dorottya

Hartmann Ferenc elmondta, hogy tavaly decemberben interpellációban kért adatokat Porga Gyula polgármestertől arról, hogyan állnak az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok a rezsiharcban. Közérdekű kérésére a jogszabályban szereplő 15 nap helyett 35 nap alatt kapott választ. Nem véletlenül próbálták titkolni az adatokat – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a VKSZ Zrt. a rezsicsökkentés miatt várhatóan 240 millió forintos veszteséget kénytelen elkönyvelni, a Bakonykarszt Zrt. 2014. évi vesztesége pedig a közműadót is figyelembe véve 360 millió forint. Ha az állam nem kompenzál, akkor ezt a veszprémiek adóforintjaiból kell megfizetni. A segítség helyett a kormány négymilliárdos ígérvénnyel próbál Veszprémben országgyűlési mandátumot vásárolni. Uszodát ígér műugrótoronnyal, de most csak 25 milliót fordít erre. A gazdasági ügyekért „felelőtlen” alpolgármesternek, Némedi Lajosnak pedig nem zsiráfot kellene etetnie és orrszarvút simogatnia a Veszprémi Állatkertben, hanem a súlyos problémák megoldásával kellene foglalkoznia. Mindezek alapján nem bízhatnak a választópolgárok a Fideszben és Némediben – tette hozzá Hartmann Ferenc.

Brányi Mária városfejlesztésért felelős alpolgármester sajtóközleményben reagált Hartmann Ferenc szavaira. Úgy fogalmazott, hogy Hartmann Ferenc a mai sajtótájékoztatóján ismételten bebizonyította, hogy az MSZP tudatosan félrevezeti a veszprémieket valótlan információkkal. A mai napon Porga Gyula polgármester által beterjesztett költségvetés-tervezet adóterhek helyett adócsökkentési programot tartalmaz.

AZ MSZP nem az emberek pártján áll, mert nem támogatja a rezsicsökkentést és az új uszoda építését.Tudatosan félrevezeti a veszprémieket, amikor önkormányzati cégek gazdasági helyzetével kapcsolatos rémhíreket terjeszt. Brányi Mária hozzátette, hogy a jövőben is folytatjuk a rezsicsökkentést, a helyi adók mérséklését és további fejlesztéseket és beruházásokat hajtunk végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!