Veszprém

2015.05.05. 14:45

Tízmilliós ajándék a kórháznak

Veszprém – Közel tíz millió forintot érő korszerű készüléket adtak át kedden délután a Csolnoky Ferenc Kórházban.

Heffler Péter

A vérző betegek sikeresebb és vértakarékosabb kezelését segítő, a véralvadási zavarokat feltáró és a célzott faktorpótló kezeléseket elősegítő ágymelletti diagnosztikus készülék /ROTEM/ ünnepélyes átadását tartották kedden délután a Csolnoky Ferenc Kórházban.

A közel tíz millió forintot érő gépet a Test-Vér Egészségpénztár ajánlotta fel a veszprémi kórház számára. - Pillanatnyilag kategóriája legmodernebb, legtöbb szolgáltatást nyújtó gépe - mondta Dr. Ruttkay M. Géza a Test-Vér Egészségpénztár igazgatótanácsának elnöke, majd hozzátette, hogy szeretnék minél több kórházba eljuttatni a készüléket. Veszprém volt a nyolcadik állomás, a cél pedig országosan a húsz készülék kihelyezése.

- A gép egyik korábbi típusával már dolgoztunk, így személyes tapasztalatból mondhatjuk, hogy nagyon hasznos készülékről van szó - -mondta Dr. Szabados György a központi intenzív osztályvezető főorvosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!