környezettudatosság

2017.09.27. 20:00

Elektromos töltőállomást adtak át a Bagolyvári parkolóházban

Az új elektromos töltőállomás telepítésével ismét nagy lépést tettünk annak érdekében, hogy a várost környezettudatosabban használjuk – nyilatkozta Brányi Mária alpolgármester szerdán Veszprémben, a Bagolyvári parkolóházban elhelyezett, elektromos autók energiaigényét kiszolgáló töltőállomás átadása kapcsán.

Leitner Vera

Fotó: Penovác Károly

A Bagolyvári parkolóház alsó szintjén található töltőegység szerdai átadásával – ahol két elektromos meghajtású jármű egyidejű töltésére nyílik lehetőség – a harmadik, Veszprém közterületén található töltőpont vált elérhetővé az elektromosautó-tulajdonosok számára. Ezen kívül a Piac- és vásárcsarnok parkolójában, valamint a Köd utcai parkoló területén van még lehetőség villanyautók töltésére. A város vonatkozó önkormányzati rendelete díjmentességet biztosít az elektromos járművek közterületi parkolása és töltése kapcsán.

Fotó: Penovác Károly

– Veszprém klímastratégiájában arra tettünk vállalást, hogy 2026-ra huszonöt százalékkal csökkentjük a városban kibocsátott szén-dioxid mennyiségét, évi négyszáz tonnáról háromszáz tonnára. Veszprémben a közlekedés egy nagyon markáns tényező a környezetterhelésünk szempontjából – emelte ki Brányi Mária alpolgármester a Bagolyvári parkolóházban létesített elektromos töltőállomás átadásán szerdán.

– Felemelő érzés, hogy újabb töltőállomást adhatunk át Veszprém megyében, ezzel is hozzájárulva a veszprémiek és az ide látogatók mobilitásához – mondta el Séra Balázs, az MVM Partner Zrt. elektromobilitás-osztályvezetője, aki hozzátette, a Zrt. aktív szerepet vállal az elektromobilitás hazai népszerűsítésében és elterjesztésében.

A várossal együttműködő MVM Partner Zrt. a VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-vel is szerződést kötött, ennek részeként valósul meg többek között a telepített elektromos töltőállomások üzemeltetése és karbantartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!