Gazdaság

2017.10.30. 11:00

Egyre inkább családi programmá válik a Bakony Expó

VESZPRÉM A Bakony Expó nemcsak a környékbeli őstermelőknek és a magas minőségű termékeket vásárlóknak teremt felületet, hanem a város turisztikai vonzerejét is növeli – mondta lapunknak Porga Gyula polgármester.

Marton Attila

Idén negyedik alkalommal várja látogatóit november 10. és 12. között a Bakony Expó, a bakonyi ízek vására. A háromnapos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont. Idén negyedik alkalommal várja látogatóit november 10. és 12. között a Bakony Expó, a bakonyi ízek vására. A háromnapos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont. A látogatók megismerkedhetnek a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal: helyi termelők, vásározók és kézművesek kínálják portékáikat, emellett az érdeklődőket számos színpadi produkció szórakoztatja, a gyermekeket színes programok, játszóház és kézműves-foglalkozások várják.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, a Bakony Expó olyan fórumot teremt, ahol a város térségében dolgozó őstermelők és a magas minőséget képviselő termékeket kereső vásárlók találkozhatnak. Hozzátette, a nagyobb településeken élőknek sokszor nem könnyű jó minőséget képviselő kulináris termékekhez jutniuk, míg a termelők nem mindig találnak megfelelő lehetőséget a portékák árusítására. Kiemelte, a rendezvény ennek a két igénynek teremt közös felületet, ezért is csat-lakozott szívesen az önkormányzat négy évvel ezelőtt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezéséhez, és vesz részt társrendezőként a Bakony Expóban.

A polgármester leszögezte, a vásár az évek során igazi családi rendezvénnyé vált, ahol a Veszprém megyei és helyi őstermelők termékei mellett számos izgalmas program szórakoztatja a közönséget, a látogatók akár több órát is eltölthetnek a helyszínen. A városvezető szerint ez is közrejátszik abban, hogy évről évre többen érkeznek a programra a környező településeken túl egyre távolabbról, például Szegedről és Budapestről is. Így lassanként a Bakony Expó az idegenforgalomban is egyre fontosabb szerepet játszik.

A nagyobb településeken élőknek sokszor nem könnyű jó minőségű kulináris termékekhez jutniuk, míg a termelők nem mindig találnak megfelelő lehetőséget a portékák árusítására. Porga Gyula szerint a rendezvény ennek a két igénynek teremt közös felületet
Fotó: Pesthy Márton

 

A rendezvény népszerűségéhez a kiváló helyszín, a Veszprém Aréna is hozzájárul. A polgármester felidézte, a csarnok létrejöttekor célul tűzte ki az önkormányzat, hogy a sportesemények mellett nagyobb vásárok és kiállítások helyszíne is legyen a

létesítmény. A Bakony Expó sikere is bizonyítja, hogy a komplexum alkalmas ilyen nagy rendezvények lebonyolítására. Porga Gyula arról is beszélt, hogy a fesztiváloknak és a sok látogatót vonzó eseményeknek hosszú távon is fenntarthatónak kell lenniük. A Bakony Expó esetében ezt az állandó elemek mellett az biztosítja, hogy minden évben bővül a rendezvény, ez hozzájárul ahhoz, hogy a kiállítók és a látogatók száma is növekedjen. Idén például az önkormányzat szervez az Európa Kulturális Fővárosa pályázat előkészítésével kapcsolatos minikonferenciát a rendezvény idején.

– A város és térsége együtt tud erős lenni, számos szolgáltatást a központi település tud biztosítani vidékének, miközben több olyan is van, amelyet a város közelében található kistelepülések nyújtanak a városlakóknak – jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!