13. Pannonfíling

2017.11.05. 15:30

Győztest hirdetett a Pannonfíling! Íme, a díjazottak!

A szombati napon megrendezésre került a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó. igencsak tanulságos rendezvény volt.

Horváth Virág

Ahogy azt előzetesen már megírtuk, nagyon erős filmeket vonultatott fel a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó versenyprogramja szombaton az Expresszóban.

A délelőtti blokkban Engelmann Péter előadását hallgathatták meg a jelenlévők a külföldi és belföldi fesztiváloztatásról, a #Help című film útjáról, valamit további lehetőségekről a rövidfilmek világában.

 

Délután kezdődött a maratoni vetítés, egy órától egészen este hétig, a három vetítési blokk között rövid szünettel, valamint a zsűri és a közönség reakcióival a filmekről. A zsűrivel a nézők, vengédek nem mindig értettek egyet, de ők maguk sem értettek egymással egyet meglehetősen sokszor. A nézőközpontúság, és a sokszor emlegetett „filmszeretet” szorult kissé háttérbe. A szakmai zsűri viszont nem tagadhatta, hogy a filmek egytől egyik élvezhetőek, érdekesek voltak, mindegyikben sok munka volt, profi minőségben és technikával készültek. A választás talán csak nüansznyi, történetbeli különbségeken múlt. A filmek közül a legkülönlegesebbek vihettek haza díjakat:

A PannonPara különdíj győztese: Dobi Ferenc – Vér-erdő

Második helyen végzett: Sztercey Szabolcs Benedek Your Face Through the Screen című filmje.

Harmadik helyezett lett: Reszeli-Soós András, Bakonyi Péter filmje, a Meeting.

Nem volt nagy meglepetés, hogy a közönségdíjat és az első helyezést is bezsebelte: Baranyi Gábor Benő Bújócska című filmje. Mesteri alkotás, aki tudja, mindenképpen nézze meg, készítsen maga mellé egy nagy adag zsebkendőt, és ölelje meg az összes rokonát, barátját, akit csak tud!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!