Jószolgálat-díj

2018.11.07. 07:00

Kiállítás mutatja be a szociális területen dolgozók munkáját

A szociális munka területén elismert hivatásos és önkéntes segítők tevékenységét mutatja be a Jószolgálat-díj vándorkiállítás, amely Veszprémben, a városháza előtti téren nyílt meg kedden.

Marton Attila

Az életműdíjas Kisné Lovasi Mária nyitotta meg a vándorkiállítást a városháza előtti téren

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tóth Simon Ferenc, a Jószolgálat-díjat megalapító Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, az elismeréseket a legnagyobb hazai segélyszervezetek munkatársaiból álló szakmai zsűri ítéli oda a beérkezett jelölések alapján. Az elismerést másodszor osztották ki tavasszal.

Az életműdíjas Kisné Lovasi Mária nyitotta meg a vándorkiállítást a városháza előtti téren Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ahogyan erről korábban már beszámoltunk, az idei életműdíjas a veszprémi Kisné Lovasi Mária lett, aki több mint negyven esztendeje segíti Veszprém és környéke rászorulóit.

Az elmúlt években Kislődön alapított karitászcsoportot

Kisné Lovasi Mária kiemelte, a díj és a vándorkiállítás ráirányíthatja a társadalom figyelmét a szociális területen dolgozókra, és hozzájárulhat a szakma társadalmi presztízsének növeléséhez. Hozzátette, nagy meglepetés volt számára az elismerés azt követően, hogy öt éve nyugdíjba vonult. Megjegyezte, az elmúlt években Kislődön alapított karitászcsoportot, társaival időseknek, beteg gyerekeknek és rászorulóknak nyújt segítséget a mindennapokban.

Brányi Mária alpolgármester hangsúlyozta, Kisné Lovasi Mária megszervezte a város szociális ellátórendszerét, idősotthonokat alapított, évtizedeken át segítette a környezetében élő hajléktalanokat és felnőttkorú, értelmi fogyatékossággal élőket.

Tóth Simon Ferenctől megtudtuk, hogy a jövő évi díjakra november 30-ig lehet jelöléseket leadni.

A városháza előtt nyílt tárlat – amely fényképekkel és ismertetőszövegekkel mutatja be a díjazott segítők tevékenységét – november végéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!