Illatos advent

2017.11.24. 21:02

Megnyílt a vásár – Ünnepi fényekben pompázik a belváros!

A város karácsonyfáján kigyúltak a fények, ezzel hivatalosan is megnyitott a hagyományos adventi vásár a Kossuth Lajos utcán péntek délután.

Marton Attila

Temesvári Balázs, a vásárt lebonyolító VKSZ Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, a megszokott, évek óta népszerű programokat ezúttal is megtalálják a látogatók, emellett idén több újdonsággal is bővült a kínálat.

Nagy Károly apát, kanonok elmondta, az advent szó a latin Adventus Domini, „az Úr eljövetele” szókapcsolatból származik. A karácsony előtti időszakban várunk arra, hogy szeretet tudjunk adni és kapni, mondta, majd megjegyezte, a vásárban található árukban ne csak a terméket lássuk, hanem azt, mennyi emberi munka és ügyesség van mögöttük.

A vásárban 34 árusítóhelyen 36 kereskedő kínálja portékáját, a vendéglátósok száma meghaladja a tízet. A portékák között az elmúlt évekhez hasonlóan ajándéktárgyakat, könyveket, kézműves- és népművészeti termékeket épp úgy találni, mint játékokat, adventi díszeket és téli ruhaneműket.

Az eddigi karácsonyi vásároknál látványosabb az idei, mintegy két kilométer hosszan kerültek ki füzérek a fákra. Feldíszítették a sétálóutcai órát, és új világítást kapott a város karácsonyfája, a tizenöt méteres mamutfenyő is. Új elem a posta előtti téren a kivilágított rénszarvas és egy nagy szán, amelyre fel is lehet ülni. Utóbbi a szervezők szándéka szerint szelfipontként is funkcionálhat.

A tavalyihoz hasonlóan körhinta, diafilmvetítések és meseolvasások is várják a látogatókat. Péntekenként a Laczkó Dezső Múzeum tart programot a gyermekeknek, szombatonként a Szaléziánum népi játszóházában lehet karácsonyi kézműves foglalkozásokon részt venni, vasárnaponként a Petőfi Színház művészei adnak műsort.

 

A városi karácsonyfa fényeit Temesvári Balázs, Nagy Károly és Ovádi Péter önkormányzati képviselő kapcsolták fel.

A vásár ünnepélyes megnyitóján közreműködött Halas Adelaida, a Veszprémi Petőfi Színház művésze, és a teátrum ifjú tehetségei, Bonyhádi Viktória, Hirschl Laura, Keller Márton és Oszvald Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!