Vörösiszap

2011.01.28. 12:40

Folyamatos az adományosztás

Devecser - Folyamatosan szerzi be és osztja ki a Magyar Vöröskereszt az iszapkárosultaknak a műszaki cikkeket. Hűtő már nincs, LCD-tv is alig.

Németh F. Bernadett

A Vöröskereszt előzetesen nyilatkoztatta a rászorulókat, hogy mire van szükségük. Eddig a három településen (Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely) 370 családot tartottak számon, tudtuk meg Dobos Ágnes veszprém megyei igazgatótól. A szervezet a hozzá beérkezett adományokból folyamatosan szerzi be a különböző háztartási-és műszaki cikekket, amiket az iszapkárosultak igényeltek.

Amint a központból jelzik, hogy érkezik a szállítmány, az érintetteket telefonon értesítik, hogy másnap átvehetik az árucikket. Kedden 285 LCD-tv érkezett, ebből már csak harminc van, 125 gáztűzhelyből hatvan, hatvan porszívóból íz, 235 mikrohullámú sütőből pedig 30. Hűtőgépből 72-tőt osztottak ki, ez most nincs raktáron. A következő napokban vasalók, étkészletek és más, kisebb háztartási eszközök érkeznek a szervezethez. A Vöröskereszt Devecserben hetente élelmiszercsomagot, tisztítószereket és ruhát oszt az iszapkárosultaknak.



További híreink az iszapkatasztrófáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!