Vörösiszap

2012.05.30. 15:30

Kiderül, megszüntették-e a kiporzást

Ajka - Várhatóan csütörtökön délben lesz eredménye annak a hatósági vizsgálatnak, amelyet a bányakapitányság folytat a vörösiszap kiporzás mielőbbi megszüntetése érdekében.

Tóth B. Zsuzsa

A Veszprémi Bányakapitányság 21-én adott ki egy határozatot a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. részére, amelyben az áll, hogy öt napon belül, azaz május 27-ig szüntessék meg a kiporzást. Amennyiben ez nem történik meg, végrehajtást foganatosítanak.

A bányakapitányság a hosszú hétvége miatt csak szerdán járt utána, hogy sikerült-e eleget tenni a határozatnak. A bányakapitány, dr. Káldi Zoltán úgy nyilatkozott lapunknak szerdán délután, hogy a helyszíni ellenőrzést megtartották, elkészültek a jegyzőkönyvek. Azok és a rendelkezésre álló szakértői anyagok alapján egyelőre folyik az ellenőrzés, annak eredményéről illetve a további döntésről várhatóan csütörtökön délben tud nyilatkozni. 

Közben a Veszprémi Törvényszék a közigazgatási eljárás jogerős befejezéséig felfüggesztette a zöldhatóságnak a Mal-ra kiszabott 135 milliárd forintos hulladékgazdálkodási bírságról szóló korábbi határozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!