Zirc

2017.06.09. 13:30

Újabb remek országos sikereka fiatal zirci sportlövőktől

ZIRC Ácson rendezték meg a Görgey Artúr-emlékverseny országos döntőjét. Az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői ezúttal is ki-emelkedően szerepeltek.

Kelelemen Gábor

Az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számának gázos fegyvernemében a dobogóra három zirci fiatalember állhatott fel: első helyezést ért el Végh Zsigmond - aki a legjobb általános iskolás fiú versenyzőnek járó díjat is átvehette -, második lett Mihályfi Vendel, harmadik helyen végzett Végh Attila.

A csapatversenyben is felállhatott a dobogóra a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola triója, de ott már egy fokra, a legmagasabbra mindhárman. Ebben az összetételben rövid időn belül a második országos csapatelsőséget zsebelhették be, hiszen az általános és középiskolások országos bajnokságát is megnyerték a fiúk a légpuska húszlövéses számban.

A Végh Attila, Mihályfi Vendel, Végh Zsigmond (balról) összetételű csapat két, iskolások számára kiírt verseny országos döntőjét is megnyerte, egyéniben pedig mindhárman felállhattak a Görgey-emlékkupa dobogójára Fotó: Kelemen Gábor

Az általános iskolás lányok is nagyon szépen szerepeltek az országos döntőben: Vincze Regina mindössze egy kör-egységgel maradt le a dobogóról, az ötödik helyen zárta a versenyt. Bittmann Kata a szintén előkelő nyolcadik helyen végzett. A két zirci leányzó ráadásul a legfiatalabbak közé tartozott a mezőnyben. A középiskolás lányok versenyében - ugyanabban a számban, fegyvernemben, mint társai - Panyi Kinga, a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskola diákja második lett. A területi csapatversenyben a három zirci lány negyedik helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!