Baba

2009.01.20. 04:33

Öt hónap krónikája

Több barátot és kollégát is megkérdeztem már, mit csinált az elmúlt öt hónapban. A válaszok nagyjából megegyeztek: rengeteget dolgoztak, még hétvégén is, akadt, aki sokat bulizott, volt, aki inkább igyekezett pihenni.

B. Virág Rita

A többség válaszai megegyeztek abban, hogy rendszeresen sportoltak, viszont karácsonykor és újévkor sokat ettek. Egyikük a szülinapját is épp ebben az időszakban ünnepelte, a másikuk pedig a névnapját. Öt hónap krónikája röviden.

Egy pici baba életében viszont öt hónap hatalmas mérföldkövet jelent. Luca baba az első öt hónapban például nőtt nagyjából tíz centit, gyarapodott három és fél kilót, megtanult hátról hasra fordulni, s ha megmarkolja a két hüvelykujjam, akkor kis segítséggel felhúzza magát ülőhelyzetbe. 

Ülve két kézzel letámasztva néhány pillanatig megtartja magát. Ügyesen eszik már kiskanállal, s olykor már hangosan kacag. Megmarkolja a játékait, s magától nyúl a dolgokért. 

Megtanult síkitani, gagyarászik, próbálgatja a hangját. Az alapok egy részét elsajátította. Rengeteget tanult, fejlődött, nem unatkoztunk egyetlen pillanatig sem. Napról napra ügyesebb, ahogy persze minden baba.

Öt hónap. Nekünk csak rövid krónika. Hétköznapok, ünnepnapok, bulik, sportolás, pihenés, tévénézés, olvasás, zenehallgatás, kirándulás, munka. Luca babának pedig öt hónap maga az élet. A minden. Ami rettentő gyorsan elrepült. S félek nem sikerült minden egyes pillanatot belevésni az agyamba...


A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  


 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!