Bakonybél

2010.05.24. 14:29

Bakonybél második lett a Kisalföld Vágtán

A pünkösdi hétvégén rendezték meg a gyirmóti Rodeo Ranch-en a Nemzeti Vágta regionális elődöntőjét, a Kisalföld Vágtát. A neves eseményen egyedüli Veszprém megyei településként Bakonybél is részt vett.

Szökrényes Anita

A Kisalföld Vágta hivatalos előfutamait és döntőjét a szombati napon rendezték meg. A település színeiben a bakonyi lovas, Somogyi József indult Tasman nevű lova hátán. A versenyzőt az első előfutamba sorsolták be, ahol egy remek rajt után magabiztosan versenyezve, vezető helyét végig megőrizve elsőként futott át a célvonalon, hatalmas örömet szerezve ezzel a pálya mellett szép számban szurkoló bakonybélieknek és környékbelieknek.

Ezután a település még nagyobb lelkesedéssel készült az esti döntőre, ahol az előfutamok győztesei mérték össze tudásukat a Kisalföld Vágta győztese címért. A döntő óriási izgalmakat tartogatott: Somogyi József ismét remek rajtot követően az első helyen jött el, majd hatalmas harcot vívva a tényői lovassal végül másodikként ért célba. A verseny győztese a Tényő színeiben induló Hajba Krisztián lett, akinek az első helyezés mellett az a jutalma, hogy a júniusi Nemzeti Vágtán is képviselheti települését.

A vasárnapi napon a résztvevő települések több versenyszámban is szerepelhettek. Bakonybél színeiben a Falu traktorosa versenyben Réz Béla, valamint ifj. Gombás Ferenc vettek részt, hogy összemérjék erejüket a környék traktorosaival.

A kulturális programokon, a települések bemutatkozásán a bakonybéli All Stars Dance csoport öt táncosa dinamikus akrobatikus rock and roll fellépésével nyűgözte le a közönséget.

A két nap folyamán a bakonybéliek sátrukban egy színvonalas kiállítást berendezve mutatták be településüket, annak értékeit, látnivalóit, turisztikai kínálatát az érdeklődőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!