építkezés és fejlődés

2018.01.06. 20:55

Újévköszöntő Balatonalmádiban – Milliárdos forrásból fejleszthetnek idén

Az idei év az építkezésé és a fejlődésé lesz a településen, hangsúlyozta ünnepi beszédében Keszey János polgármester.

Marton Attila

A hagyományoknak megfelelően az önkormányzat újévköszöntő rendezvényt tartott a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban, amelyre a város intézményvezetőit, köztiszteletben álló polgárait és a térség polgármestereit is meghívták. Keszey János polgármester ünnepi beszédében kiemelte, míg 2017 az előkészítés és a tervezés éve volt, az idei az építkezésé és a fejlődésé lesz. Hangsúlyozta, tavaly közel kétmilliárd forintot nyert el Balatonalmádi hazai és európai uniós pályázatokon. A támogatásokból többek között megújulhatott a város három strandja, több közterület, valamint a következő időszakban közel 600 millió forintból épülhet meg az új óvoda a Mogyoró utcában. A polgármester a tavalyi év eredményei közül kiemelte, hogy a településé lett a Magtár épülete és a volt jezsuita kolostoregyüttes.

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a város közel 500 millió forintos állami segítséget kaphat az új kulturális épületegyüttes működtetéséhez, amelyhez Kerényi Imre dolgozott ki programot. Kiemelte, országosan is jelentős esemény volt a Szárberénynek emléket állító kút felavatása tavaly, míg a tervek között az új futballpálya létrehozását említette, amelyért a képviselő az önkormányzattal és a helyi sportegyesülettel közösen dolgozik.

Bálint Sándor alpolgármester pohárköszöntőjében arról beszélt, békében, félelem nélkül élhetjük meg a hétköznapokat, ám ahhoz, hogy ez így maradjon, mindenkinek tennie kell a jövőben.

A rendezvényen közreműködött a Grácia hegedűtrió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!