Belföld

2009.11.16. 10:56

Sajóbábony - Miskolc polgármestere a közbiztonságért aggódik

Miskolc - A Sajóbábonyban történtek azt vizionálják, hogy az ország nem választásra, hanem polgárháborús állapotokra készül - fogalmazott Káli Sándor (MSZP), Miskolc polgármestere közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

MTI

A hétvégén Sajóbábonyban – Miskolctól alig tizenöt kilométerre – felfegyverzett emberek estek egymásnak, úgy, hogy az egyik oldalon a cigányok, a másik oldalon a cigányellenesek álltak. A rendőrség a környék összes mobilizálható erejét összevonta, a környező településeken, így Miskolcon is alig volt rendőr - közölte Káli Sándor.

"Még elképzelni sem tudom, mi van akkor, ha Miskolcon is rendőrre lett volna szükség. Ébresztő Magyarország, tessék észrevenni, hogy így nem választásra, hanem egyre hevesebb összecsapásokra és polgárháborús állapotokra készül az ország" – fogalmazott a polgármester.

"Országgyűlési képviselőként és Magyarország egyik legnagyobb városának polgármestereként" kéri, hogy a parlament azonnal tűzze napirendjére az ügyet, és alakuljon egy olyan, valós jogkörökkel felruházott bizottság is, amelyben külső szakértők is helyet kapnak. Több szakértői tanulmány nem kell, cselekvési tervre és annak végrehajtására van szükség - mondta.

Megjegyezte: a parlamentnek és a politikusoknak most nem a választásra, hanem az ország békéjének megteremtésére kell koncentrálniuk, továbblépve pedig hitet és elfoglaltságot, munkát kell adniuk a szegényebb térségek embereinek, hogy helyreálljon a rend.

Nem elég riogatni az országot, meg kell kezdeni a munkát, mivel sem etnikai villongásokra, sem rasszista válaszokra nincs szüksége Magyarországnak, miközben most a végletek között vergődünk - hangoztatta.

Káli Sándor közlése szerint a minisztériumi ígéretekből egyelőre nem lett semmi: Miskolcon továbbra is nyolcvan-száz rendőr hiányzik az utcákról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!