Belföld

2010.01.27. 13:00

Illegális pornófilmforgatás: hétgyermekes anya feljelentése alapján leplezték le

Egy hétgyermekes anya névtelen levele alapján leplezett le a rendőrség egy újpesti illegális "szado-mazo" pornófilmforgatást - közölte Baranyi József, újpesti rendőrkapitány szerdai sajtótájékoztatóján.

MTI

Az ügynek három gyanúsítottja van, közülük egy férfit vett őrizetbe a rendőrség, de az ügyészség nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatását, így valamennyien szabadlábon védekeznek - ismertette a rendőr ezredes. 

A nyomozók 14 terrabyte-nyi felvételt foglaltak le. A bűncselekménynek tíznél is több sértettje van, közülük eddig ötöt találtak meg a rendőrök. Az újpesti rendőrkapitány sajtótájékoztatóján arra kérte az embereket: ha szexmentes munkáról szóló, meztelenül végzendő feladatot kínáló hirdetésre jelentkeztek, de ehelyett szado-mazo pornóra kényszerítették őket, akkor - legyenek akár nők vagy férfiak - jelentkezzenek a rendőrségen.

Baranyi József ismertette: a múlt héten kaptak egy névtelen levelet, amelyet vélhetően rossz idegállapotban, remegő kézzel írtak. A levél - bár névtelenül íródott - egy mobiltelefonszámot tartalmazott. A tulajdonosa elmondta: hétgyermekes családanya, munkanélküli és rossz anyagi körülmények között él. Jelentkezett egy hirdetésre, amelyben szexmentes, de meztelenül végzendő feladat ígérete szerepelt 100-200 ezer forintért. A hirdetés alapján olyan munkát garantáltak, amely megerőltetésbe nem kerül, illetve amelyet később sem kell szégyellnie. 

A nő elmondta azt is, hogy felhívta a hirdetésben megadott telefonszámot, amelyen egy nő jelentkezett,  megadott a jelentkezőnek egy időpontot és egy helyszínt, egy újpesti, Szilágyi úti ingatlan címét. Ott közölték a hétgyermekes anyával, hogy szado-mazo pornóról van szó, de imitálják az ütéseket, neki pedig imitálnia kell a fájdalmat. Szerződést írattak alá vele, de a dokumentumot ő maga nem kapta meg. Próbafelvétel nélkül azonnal megkezdték a forgatást. Ágyhoz, illetve padhoz kötözték, majd nádpálcával, korbáccsal és egy lapos tárggyal ütlegelni kezdte őt egy másik nő. 

Baranyi József ismertetése szerint a felek megállapodtak abban, hogy amikor valamelyik szereplő jelt ad, vagyis azt mondta, hogy "hagyd abba, könyörgök, nagyuram!", abbahagyják a felvételt. Amikor az ütlegelt nő kimondta ezeket a szavakat, bántalmazója ugyan abbahagyta az ütlegelést, ekkor azonban a producer odalépett és mindkettejüket verni kezdte. A rendőr ezredes szerint a producer véresre verte a nőket. 

A rendőrkapitány elmondta azt is, hogy az épületben egy kórházszerű szobát is berendeztek, amelyben az Országos Mentőszolgálat egy beosztottja volt, s amelyben elsősegélynyújtó felszereléseket tároltak. Az MTI kérdésére a rendőr ezredes elmondta: a mentőszolgálat beosztottját tanúként hallgatták ki, egyelőre nem tudni, hogy tudott-e arról, mi folyik a szomszédos helyiségben. 

Ugyancsak az MTI kérdésére a rendőrkapitány elmondta: a korábbi sajtóhírekkel ellentétben nincs információ arról, hogy az ügyben egy rendőr is érintett lenne. Mint mondta, ilyen pletykát ő is hallott, de jelenleg "nem érintett rendőr" az ügyben. 

A filmstúdióra a hétvégén csaptak le a rendőrök, 14 főt állítottak elő, közülük 3 férfit gyanúsítottak meg. Az ügyben személyi szabadság megsértése és testi sértés miatt indult büntetőeljárás. 

Baranyi József elmondta: 14 terrabyte-nyi anyagot foglaltak le, amelyet egy szerveren tároltak, de tudomásuk van arról, hogy létezik egy másik szerver is. Hozzátette: a felvételeket az interneten keresztül, fizetségért cserébe lehetett megnézni, továbbá "komoly pénzért" online is figyelhették a forgatást. 

Az ezredes úgy fogalmazott: amikor belenéztek a felvételekbe, "elborzadtak, olyanokat műveltek rajta" fiatal, 20-30 év körüli nőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!