Belföld

2011.02.01. 09:41

Bilincsben az adóhivatali dolgozók

Székesfehérvár - Egy tavaly kezdődött ügy folyományaként hat adóhivatali dolgozót állítottak elő a rendőrök - közölte a Fejér Megyei Hírlap. A gyanúsítás alapja bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés.

Napló Online

Mint arról a Fejér Megyei Hírlap korábban is beszámolt,  2010. június16-án az APEH Biztonsági Főosztállyal együttműködve összesen nyolc hivatali dolgozó, illetve vállalkozó előállítása, gyanúsítása mellett indult büntetőeljárás. Az ügyben a múlt héten hat adóhivatali dolgozót állítottak elő  a rendőrök - erősítette meg R. Szabó Ágnes, a  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság (FMRFK) sajtószóvivője. A gazdaságvédelmi osztályon folyamatban lévő büntetőügynek jelenleg 26 gyanúsítottja van.

A gyanúsítás alapja bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő eljárással párhuzamosan a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség is folytat nyomozást - közölte az FMRFK sajtószolgálata.

Az APEH Közép-Dunántúli Regionális Igazgatóság érintett munkatársai és a két magánszemély közül három azóta is előzetes letartóztatásban van. 2011. januárjában további előállításokra és gyanúsításokra került sor. Január 25-én hat hivatali dolgozót állítottak elő. Gyanúsításukat követően egy személy bűnügyi őrizetbe került és két korábban meggyanúsított hivatali dolgozó őrizetbe vételét is elrendelték.

A bíróság a rendőrségi és ügyészségi előterjesztésre két fő letartóztatását, egy személy házi őrizetét rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!